martes, 28 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament de Castelló obri el termini de presentació de sol·licituds per a l’EDUSI

Castelló obri la convocatòria per a seleccionar els projectes finançats per l’EDUSI, amb 20,2 milions d’euros.

L’Ajuntament de Castelló ha obert el termini de presentació de les expressions d’interés, una convocatòria amb la qual s’inicien els tràmits de selecció de les operacions que es finançaran a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà i Integrat (EDUSI), cofinançada amb els fons FEDER.
Aquestes expressions d’interés, que equivalen a propostes preliminars pendents de ser ratificades, han d’encaixar amb les diferents línies d’actuació previstes en els quatre objectius temàtics que contempla l’EDUSI Castelló: garantir un millor ús de les tecnologies d’informació; aconseguir una economia més neta i sostenible; contribuir a la conservació del medi ambient i el patrimoni cultural i promoure la igualtat, la salut i la inclusió social.
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit avui la reunió informativa en la qual ha participat l’equip de Govern per a detallar el procediment de sol·licitud d’operacions amb càrrec a l’EDUSI, que compta amb un pressupost global de 20,2 milions cofinançats per al 50% per Europa i l’Ajuntament de Castelló. Aquesta estratègia de creixement sostenible amb l’horitzó 2022 suposa la injecció més gran de fons europeus de la història en la ciutat de Castelló.
Les sol·licituds és podran presentar fins al 30 de desembre de 2022.
Marco, ha subratllat, que aquesta inversió històrica de fons europeus a Castelló permetrà “desenvolupar accions encaminades cap a la consecució d’una ciutat intel·ligent, sostenible i integradora” i ha afegit que es tracta “d’una estratègia necessària per a un desenvolupament urbà de qualitat i equilibrat des d’una perspectiva social, ambiental i econòmica”.
Cal recordar que l’estratègia de desenvolupament sostenible impulsada per l’Ajuntament de Castelló va ser un dels projectes seleccionats entre els 269 presentats en l’àmbit estatal, la qual cosa reflecteix l’alt nivell d’exigència d’aquesta convocatòria l’import global de la qual en ajudes ascendia a 730,9 milions d’euros. D’aquest, el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques havia assignat 83 milions a la Comunitat Valenciana.
La de Castelló va ser una de les 10 iniciatives de la Comunitat Valenciana que van resultar seleccionades entre les 28 presentades en l’àmbit autonòmic, en aquesta primera convocatòria i, a més, amb un dels imports més elevats, un total de 10,1 milions d’euros, solament per sota de València i d’Alacant.

Últimas noticias

Contenido relacionado