martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament d’Almassora intensifica la neteja del Barranquet per a prevenir inundacions

Els operaris de l’atur agrícola han iniciat les labors de neteja en el tram més alt del Barranquet per a prevenir els efectes d’una possible gota freda. L’actuació consisteix en la retirada d’enderrocs i mala herba acumulats en el llit i que podrien suposar inundacions davant un episodi de gota freda. Aquestes tasques se sumen a les iniciades el passat mes de setembre i confirmen la intenció de l’Ajuntament d’Almassora de realitzar de forma continuada aquests treballs per a evitar l’acumulació de deixalles patida fins avui.

Els departaments d’Urbanisme i Serveis Públics s’han coordinat perquè aquestes labors de manteniment, lluny d’ajustar-se a episodis puntuals, es realitzen sobre la base d’un calendari continuat que, de moment, continuarà durant 15 dies més. L’objectiu no és un altre que garantir la neteja permanent del barranc que divideix els termes municipals de Castelló i Almassora per a evitar inundacions en temporada de pluges.

L’Ajuntament d’Almassora atén així la petició dels veïns dels grups Fátima i Corell, els més pròxims al barranc en el seu extrem nord, de mantenir lliure de restolls el llit per a facilitar el curs de l’aigua en cas de precipitacions. Per açò, quatre operaris de l’atur agrícola endrecen amb maquinària lleugera el tram situat entre el pont de ferro cap a l’interior, una de les zones més castigades per l’acumulació de mala herba, a l’espera que entre la maquinària pesada de la Diputació Provincial de Castelló.

Els residents en aquesta zona van reivindicar la neteja de tot l’itinerari, en el qual s’emmagatzemaven, a més de restolls, tot tipus de voluminosos. Segons van indicar, les labors d’esbrosse es concentraven en l’extrem final del barranc i deixaven desatès el tram mitjà i el situat més a l’interior. En l’actualitat, els operaris han retornat la imatge original de la zona en l’itinerari situat en els voltants dels carrers Santa Lucía i Almenara, labors que continuen cap a l’oest.

Així ho han comprovat aquest matí els edils de Serveis Públics i Urbanisme, Joan Antoni Trenco i Carmina Martinavarro, respectivament, així com la tinent d’alcalde Merche Galí, que han visitat la zona al costat d’un tècnic d’Urbanisme per a comprovar l’avanç d’uns treballs “que retornaran la imatge que sempre hauria de tenir el barranc per seguretat i per a gaudi dels veïns”, en paraules de Martinavarro. La regidora s’ha compromès a mantenir un calendari continuat de neteja en l’entorn.

Últimas noticias

Contenido relacionado