domingo, 19 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament d’Almassora i els Regants acorden un protocol d’emergències contra les inundacions

Almassora inclou a la Comunitat de Regants en el Pla d'Emergències, per a formar part del protocol contra inundacions.

El Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) de l’Ajuntament d’Almassora ha convidat a la Comunitat de Regants a formar part del protocol d’emergències contra inundacions. L’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, s’han reunit amb els representants de l’entitat local per a informar-los del procés i estrényer la coordinació amb el consistori.
D’aquesta forma, el president dels regants, Manolo Claramonte, i els responsables municipals han acordat millorar la comunicació per a, en casos de fortes pluges, conéixer els avisos de preemergències, tancar les vies de reg i mantenir així lliures els vessaments i séquies per a facilitar la canalització de l’aigua fins a la desembocadura. “La seua col·laboració ajudarà a minimitzar l’impacte de grans temporals, sobretot en la confluència del secà amb la platja i en el mateix districte marítim”, segons ha apuntat l’alcaldessa.
És precisament en aquest espai on han de concentrar-se els esforços “encaminats a optimitzar els recursos” i així mantenir netes les vies d’evacuació, un dels aspectes clau a l’hora d’afrontar greus inundacions. De fet, és una problemàtica que comparteixen localitats veïnes com Castelló, que incorporarà al Pla Territorial Municipal enfront d’Emergències un annex que contemple les característiques de municipis adjacents.
En aquesta línia, els contactes amb la capital prossegueixen per a fixar sobre un document comú dades tècniques específiques de cadascun dels cossos de seguretat que intervenen en casos d’emergències per inundacions. Per la seua banda, Almassora ha incrementat les eines de prevenció i resposta, com el contracte de manteniment de bombes d’aigua i la incorporació d’un sistema d’avisos per a analitzar el funcionament d’aquestes.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado