sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament de Castelló es suma a la campanya per a estimular el consum de peix

La consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha destacat que amb la marca ‘Peix de llotja’ es pretén “impulsar i estimular el consum de peix de la nostra terra”. Així s’ha manifestat la titular d’Agricultura i Medi ambient en l’acte de presentació de la campanya ‘Peix de llotja’ a Castelló, on ha assegurat que aquesta marca “suposa un important estímul en la promoció de la Comunitat com un territori, també, de peix”.
Cebrián ha afirmat que aquesta iniciativa s’emmarca en l’aposta del Consell per “els productes de proximitat i el seu fet diferencial”. A més, ha subratllat que el peix amb aquesta distinció es caracteritzarà per haver sigut obtingut “d’una manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient”.

La marca ‘Peix de llotja’ també permetrà donar a conéixer la qualitat diferenciada dels seus productes, el port d’arribada i la data de captura, la qual cosa proporcionarà als consumidors una informació que serà sinònim de “garantia sobre les característiques específiques del peix”.
La regidora de Consum de l’Ajuntament de Castelló, Mary Carmen Ribera, ha acudit a la presentació i ha reafirmat el suport municipal al ‘Peix del Grau’, un dels “productes estrella” de la gastronomia de Castelló. El Govern municipal ha impulsat una iniciativa per a promocionar el consum de peix entre escolars. Prop de 400 alumnes procedents de vuit centres educatius de la ciutat participen en aquesta campanya, en la qual els menors tenen l’oportunitat de conéixer els avantatges del ‘Peix del Grau’, visitar les instal·lacions portuàries i ampliar els seus coneixements sobre la pesca.

La consellera ha ressaltat la importància del sector pesquer extractiu de la Comunitat, ja que ofereix treball directe a 3.000 persones, amb una producció d’unes 42.000 tones, valorada en 165 milions d’euros. A més, Cebrián ha assenyalat que aquest sector aporta “valor cultural i gastronòmic” i és “un actiu fonamental per al nostre sector turístic”. No obstant això, ha recordat que per a aconseguir la seua sostenibilitat, “cal donar a conéixer la gran varietat, qualitat i frescor del peix, i que forma part de la dieta mediterrània (reconegut per la Unesco) i, en general, d’una dieta variada i equilibrada”.

La titular d’Agricultura i Medi ambient ha explicat que per a la creació de la marca s’ha apostat per “la col·laboració i treball conjunt”, en la cerca del Consell per una política i accions que siguen “plenament efectives i participades”. De fet, la distinció ‘*Peix de *llotja’ ha sigut elaborada per la conselleria i els representants de les tres federacions provincials de les 22 confraries de pescadors de la Comunitat. A més, ha comptat amb el suport dels sectors de la distribució i l’hostaleria.

Últimas noticias

Contenido relacionado