martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament reforça la neteja de la ciutat durant les falles

La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha presentat hui este operatiu de neteja que l’Ajuntament ha desplegat i que es completa amb les iniciatives municipals de reciclatge que també s’impulsen durant les Falles. Així, tal com ha explicat, s’ha incrementat el servici d’arreplegada de vidre que es fa porta a porta als locals d’hostaleria als barri del Carme i Russafa, s’ha augmentat el nombre de comissions que participen en la campanya “Vidre a banda”, i continua la campanya “Ara pots pujar el reciclatge” amb la finalitat d’eliminar el màxim nombre d’envasos a la plaça durant les mascletaes.

Pilar Soriano, que ha destacat que es treballarà en tres torns (de matí, vesprada i nit), ha recordat “l’esforç econòmic” que suposa este reforç del servici de neteja i recollida de residus (1,1 milions d’euros), I per a justificar esta despesa ha concretat que, per exemple, per a netejar la plaça de l’Ajuntament un dia normal treballen 2 agranadores de voreres i dos de calçada, mentre que un dia de mascletà este servici es veu reforçat amb 16 agranadores més, 11 efectius manuals i 19  que ho fan en torn de vesprada. Així mateix, durant la nit del Foc el servici s’incrementa amb 37 operaris i 6 vehicles a la zona del passeig de l’Albereda i, amb motiu de la cremà treballen 542 persones més de les habituals, que compten amb 261 mitjans mecànics més.

“L’objectiu de l’Ajuntament és que la ciutat el dia 20 a les 8 del matí estiga en perfectes condicions i fins i tot, fins al dia 24 s’allargarà la rentada extraordinària per a acabar la tasca”, ha manifestat Pilar Soriano que ha aprofitat la seua compareixença per a fer una crida a la ciutadania “perquè visca la ciutat com una prolongació de sa casa perquè tots els recursos que ens estalviem de la neteja es poden destinar a altres necessitats”.

Pel que respecta a les campanyes de reciclatge, Pilar Soriano ha recordat la incidència d’algunes iniciatives com la d’“Ara pots pujar el reciclatge” que incentiva premiant amb bicicletes la recollida de llandes per a reciclar-les, en les hores prèvies i la immediatament posterior a la disparada de la mascletà, per a evitar que es llancen indiscriminadament a la plaça de Ajuntament. L’any passat van participar en este campanya unes 13.000 persones que arreplegaren 860 quilograms de reciclatge.

Últimas noticias

Contenido relacionado