domingo, 19 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó adaptarà la zona de jocs de la plaça 9 d’Octubre

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha iniciat les obres de remodelació de la zona de jocs de la plaça 9 d’Octubre, que suposa una inversió de més de 20.000 euros per a crear el primer parc adaptat de la ciutat. Aquesta és una actuació “reivindicada des de fa molts anys per l’Associació de Veïns del Carbonaire”, tal com ha explicat la regidora d’Urbanisme, Francesca Bartolomé.

“Els gronxadors i les rajoles de goma estaven molt deteriorades pel pas del temps i la falta de manteniment, i alguns d’aquests elements s’havien quedat obsolets i podien suposar un perill per als xiquets i xiquetes. Per açò, la brigada municipal ja ha començat a retirar-los per complet per a substituir-los per nous adaptats a la normativa”, ha apuntat l’edil.

La intervenció consisteix a retirar les rajoles de goma, que tenien parts arrancades i acumulaven brutícia, i anivellar el sòl per a ampliar la superfície actual, i que en tota la zona de jocs es col·loque cautxú continu. A més l’element de joc principal serà adaptat, de manera que “xiquets i xiquetes amb cadira de rodes puguen entrar i fer el recorregut” i també s’instal·laran balancins i molls accessibles i adaptats.

Bartolomé ha assegurat que aquest projecte convertirà al parc de la plaça 9 d’Octubre en “un referent no solament per al barri, sinó per a tota la ciutat”. En aquest sentit, ha recordat que l’any passat “ja es va endreçar la zona superior, destinada als xiquets més xicotets, amb l’adequació dels bancs i gronxadors i amb la retirada del fossat d’arena, que era un focus d’insalubritat, i la seua substitució per sòl de cautxú continu”.

Últimas noticias

Contenido relacionado