viernes, 19 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Alcora celebra Sant Antoni

Ahir a la nit els alcorins van gaudir com tots els anys de la festivitat de Sant Antoni, aquest any els clavaris van ser l’associació de comerços i serveis de L’Alcora ACOSAL, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Els actes van començar amb la benedicció dels prims i els vítols a Sant Antoni, a la vesprada es va dur a terme la benedicció dels animals i la matxà amb la recua arriera com protagonistes de la procesó. Sobre les 20.30 hores aproximadament es va arribar al carrer Sant Francisco davant de l’Ajuntament on després del Vítol a Sant Antoni! des de la balconada de la Casa de la Vila, els components d’ACOSAL van procedir al repartiment dels 5000 “prims”.

Destacar la importància en aquesta festa del grup que s’encarrega que la tradicional “Recua Arriera” perdure, ja que amb molt sacrifici mantenen als animals que simbolitzen la reata de mules del Segle XVIII, que portaven en les alforjes la prestigiosa Ceràmica, que el Comte d’Aranda va instaurar a l’Alcora en 1727, que es venia per Espanya i tothom aconseguint fama universal. Va arribar a ser tan famosa aquesta recua i l’esperit comercial dels seus valents i admirables arrieros que fins i tot Goya la va immortalitzar en un quadre que es troba en el Museu del Prat de Madrid.

També les pedanies alcorines van celebrar el Sant Antoni, La Foya també va repartir “prims” i Araya “rotllos”.

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”Sant Antoni LAlcora”]

Últimas noticias

Contenido relacionado