sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç visita l’Alcora

Acompanyada pel govern municipal, s'ha reunit amb representants del comerç local, el sector artesanal i la indústria per tal de conéixer en primera persona la seua tasca i necessitats

La secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, ha visitat l’Alcora per tal de conéixer en primera persona la situació i necessitats de la localitat en aquestes matèries i informar de les ajudes i iniciatives que s’estan duent a terme des del Govern Valencià.

Acompanyada per l’alcalde, Samuel Falomir, i els regidors Víctor Garcia, Ana Huguet i Robert Tena, s’ha reunit amb representants del comerç local, ha visitat el mercat municipal, els dos tallers de ceràmica artística de l’Alcora, el polígon industrial i una empresa del sector ceràmic.

Marín ha valorat la jornada com “molt interessant i fructífera”, ja que, en la seua opinió, “la millor manera de desenvolupar polítiques actives en favor dels sectors del comerç i la indústria és tenint aquesta interrelació, escoltant als seus representants i contrastant les polítiques que estem fent des de la Conselleria d’Economia Sostenible, explicant cap a on van i quins són els reptes de futur”.

La secretària autonòmica ha destacat que “a més de l’intercanvi d’informació i opinions, el més interessant ha sigut el compromís de l’Ajuntament i la Generalitat de posar en marxa en un futur immediat una iniciativa perquè el comerç local puga tindre un contacte directe amb les organitzacions que estan desenvolupant juntament amb la Conselleria, polítiques de modernització i adaptació digital del xicotet comerç i de l’artesania i, d’aquesta manera, poder aconseguir i utilitzar totes aquestes eines en benefici del comerç de l’Alcora, perquè puga avançar i ser més competitiu”.

Pel que respecta a la indústria, l’Ajuntament ha explicat a la secretària autonòmica els projectes de millora d’infraestructures que es duran a terme per tal de resoldre problemes històrics del polígon industrial de l’Alcora. “És la primera vegada en la seua història que la Generalitat posa en marxa ajudes per a la millora i modernització dels polígons industrials”, ha explicat Marín, destacant que “s’ha produït un canvi total de paradigma en el Govern valencià, ara els polígons industrials se situen al centre, com a infraestructures estratègiques bàsiques de la nostra economia”.

En la mateixa línia està l’Ajuntament de l’Alcora, que en el pressupost municipal de 2019 destina més de 430.000 € a la millora de polígons industrials, amb l’ajuda de la Conselleria d’Economia Sostenible, a través de l’IVACE. “És la primera vegada que des de l’Ajuntament s’aposta de forma decidida pels nostres polígons industrials, per millorar la competitivitat de les nostres empreses, pel nostre motor econòmic i principal generador de llocs de treball”, han manifestat des del Govern local.

Falomir, en nom de l’Ajuntament, ha agraït a la sectària autonòmica la seua visita i el seu interés per la situació i necessitats l’Alcora.

Últimas noticias

Contenido relacionado