viernes, 19 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Amics Castelló troba la victòria davant del Cocinas.com La Rioja

El resultat del partit va ser: Amics Castelló 77 – Cocinas.com La Rioja 76.

L’Amics Castelló va aconseguir un triomf molt important davant el Cocinas.com de La Rioja. Ho va ser pel colp moral que suposa acabar amb una ratxa de 3 derrotes consecutives i encara més per recuperar els seus senyals d’identitat, d’agressivitat i lliurament fins al final.

El partit va començar amb la peculiaritat de Chema García en la posició de base d’inici. El capità va saber imprimir al joc un ritme alt, una situació en la qual els de Toni Ten es troben més còmodes. García es va carregar prompte de faltes i va entrar Faner, qui també es va encarregar de mantenir aqueix patró de joc. D’aquesta manera, l’anotació va ser alta i hi havia un xicotet avantatge castellonenc al final de la primera part (23-19).

Els interiors de l’Amics s’estaven mostrant molt poderosos. Garrett, Nwogbo i Hidalgo sabien guanyar bones posicions, fins i tot van alçar el públic dels seus seients amb els seus espectaculars mats. Aquesta força sota la cistella no era suficient per a desenganxar-se en el marcador, ja que el combinat amfitrió no estava encertat en el perímetre (1 de 6 en triples) i va tenir diverses pèrdues. Per la seua banda, el Cocinas.com era una mica a l’inrevés, ja que va arribar al descans amb 5 triples en el seu haver-hi. D’aquesta manera, el segon quart va acabar amb un incert 37-35.

En la represa, els de la Rioja se seguien mantenint amb els seus llançaments exteriors, mentre que els castellonencs continuaven fent brillar el seu joc interior. Va sorprendre especialment en aquesta fase Bortolussi, qui va aprofitar la qualitat que té jugant de cara a la cistella. A més, els de Toni Ten van estrényer en defensa i amb un seguit de transicions ràpides van permetre el primer desmarcatge important del partit (58-48, min. 27). Per desgràcia, l’Amics Castelló es va tornar a estancar i a incórrer en pèrdues, la qual cosa va donar aire al seu rival per a sobreposar-se a aquest delicat tràngol. Així, el seu desavantatge es va reduir i tot estava per decidir en el tram final (60-58, min. 32).

Els últims minuts van ser imprecisos i tibants, amb molts contactes i pèrdues; i els atacs depenien molt de la inspiració i iniciativa individual en tots dos equips. Ara costava molt més anotar als castellonencs, ja que els visitants es tancaven molt més després dels problemes que els van donar els pivots de l’Amics. Per sort, va aparéixer el canell de Manu Rodríguez per a aprofitar-se d’açò i dos triples seus consecutius van donar vida en un moment molt delicat.

Malgrat la igualtat, una altra bona notícia per als de la Plana és que el seu rival va arribar abans al bonus de faltes, amb una mica més de 3 minuts de joc per davant. Aquest factor va tenir una gran importància, ja que els tirs lliures de Bortolussi van donar un xicotet avantatge (72-70, min. 38).

Llavors la defensa local anava al límit, es podia arriscar al no tenir encara les 4 faltes. Aquesta agressivitat va derivar en un providencial robatori de Garrett, que es va creuar el camp botant amb els seus 2,05 d’altura i va culminar amb un espectacular mat a dues mans. Es fregava la victòria, però encara no estava ni molt menys certificada (74-70 a 1:07 del final i pilota per a Cocinas.com).

El combinat va donar una ràpida i contundent rèplica amb un triple de Ott (74-73), per la qual cosa tocava tornar a patir. Una vegada més va acudir el decisiu Garrett al rescat en agafar un crucial rebot ofensiu i anotar un 2 més 1 (77-73 a 51 segons).

En el següent atac els logronyesos van tornar a posar-li emoció anotant un altre triple. I més tensió encara quan els de La Plana no van ficar en la seua possessió. L’Amics va fer la seua quarta falta i hi havia un perillós servei de fons a tres segons del final, però no es va materialitzar i els castellonencs per fi van respirar tranquils. No ere per menys, després de tres derrotes seguides ja es trobava a faltar assaborir una victòria.

 

Alineacions:

AMICS CASTELLÓ: Blair (2), Bortolussi (15), Rodríguez (12), García (6), Garrett (15) –cinc inicial–; Cabot (10), Faner (3), Fernández, Hidalgo (4), Sabaté (2) i Nwogbo (8). 12 faltes. Eliminat Rodríguez.

COCINAS.COM: Olomywa (9), Bravo (10), Arévalo (6), Ott (23), Kennedy (4) –cinc inicial–; Carlson (17), Gago, Galarreta (5), Malick Fall (2) i Reyes. 21 faltes. Sense eliminats.

ÀRBITRES: Germán Francisco Morales i Juan Alberto Pinela. Bona actuació en línies generals.

Últimas noticias

Contenido relacionado