sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’AUTOBÚS URBÀ D’ALCOI SERÀ GRATUÏT ELS DISSABTES D’ALLÒ QUE RESTA DE DESEMBRE

Per tercer any consecutiu la regidoria de Mobilitat ha decidit apostar pel foment del transport urbà durant el Nadal.

Per tercer any consecutiu la regidoria de Mobilitat ha decidit apostar pel foment del transport urbà durant el Nadal. D’aquesta manera, els pròxims dies 16, 23 i 30 de desembre el servei d’autobús urbà serà completament gratuït per a la ciutadania.

Amb la mesura s’espera reduir l’ús de transport privat al Nadal, una època en la qual els carrers de la ciutat es troben especialment atapeïts de gent, siga realitzant les tradicionals compres o gaudint de les particularitats del Nadal alcoià. El Centre exemplifica com cap altre barri aquesta realitat, pel qual es veuria beneficiat de la reducció en l’ús de vehicles privats.

Tanmateix, la descongestió de trànsit que haurà d’experimentar El Centre afavorirà les imminents actuacions al Pont de Sant Jordi, les quals, coincidint amb alguns dels dies de bus gratuït, seran el 15-16 i 22-23 de desembre. Si bé és cert que el pont mantindrà un dels carrils oberts durant aquests dos períodes, la reducció de trànsit facilitarà la instal·lació dels pilons a les voreres. Recordem que el primer carrer a tallar-se serà el que discorre d’EL Centre a l’Alameda.

El regidor de mobilitat, Jordi Martínez, recorda els beneficis que s’obtenen amb la gratuïtat del bus: «En primer lloc fomentem l’ús del transport públic, una tendència que s’espera que es mantinga la resta de l’any i per la qual ja apostem d’un temps ençà, per exemple amb la implantació dels bons socials. D’altra banda es pretén reduir al mínim les nocives emissions que generen els vehicles, i s’intenta descongestionar  barris amb especial afluència aquests dies, una realitat que puga beneficiar al comerç i al gaudiment de la nostra festivitat nadalenca».

Últimas noticias

Contenido relacionado