domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les associacions culturals d’Almassora protagonitzaran la festa de Sant Antoni

Les associacions culturals d’Almassora seran protagonistes dissabte que ve de les celebracions de Sant Antoni organitzades per la Junta Local de Festes en col·laboració amb la comissió del carrer. La música, el folklore i les tradicions del municipi estaran representades per fins a cinc agrupacions. No obstant açò, els xiquets de les escoles infantils i col·legis d’Almassora seran els primers a inaugurar el programa d’actes.

Així, el divendres a partir de les 9.00 hores, els menuts es desplaçaran fins al carrer de la Vila que porta el nom del patró dels animals per a visitar la imatge i dipositar la llenya per a fer la foguera en la plaça Santa Teresa. El gruix de la festivitat es concentrarà un dia més tard, el dissabte, amb les associacions culturals locals com a protagonistes d’una celebració que enguany ha confiat el desenvolupament en els voluntaris de la Junta Local de Festes.

En aquest sentit, l’associació Cavalls d’Almassora es concentrarà a les 10.30 hores en el carrer del Cardenal Cisneros, al costat del col·legi del mateix nom, per a eixir en romeria fins a l’ermita de Santa Quitèria. El paratge natural acollirà l’esmorzar dels participants abans del retorn al nucli urbà.

Al migdia les celebracions continuaran amb el llançament de coets i l’engalanament de les balconades del carrer. A les 12.30 hores eixirà la comitiva cap a l’església de la Nativitat acompanyada per Scouts Tramuntana, l’Escola Municipal de Tambors i Bombos i l’associació cultural El Torrelló, amb els “nanos” Quiterieta i Llorenç. Els qui desitgen beneir mones, pa o dolços participaran en aquesta desfilada que partirà del carrer Sant Antoni i culminarà en el temple a les 13.00 hores.

L’activitat pròpia de la festivitat del dia continuarà a les 18.30 hores amb la volta de les cavalleries al municipi. Partirà de la plaça Santa Teresa i continuarà per Colom, Sant Marc, Santa Creu, Trinitat, plaça Santa Isabel, Sant Enric, Sant Lluís, avinguda José Ortiz, Sant Felip, Puríssima, Sant Lluís i l’Estret.

Després de la missa en la Nativitat, les associacions culturals locals tornaran a ser protagonistes de la jornada. En aquest cas, la colla de dolçainers i tabaleters Les Goles aportarà la seua música a l’eixida de la “matxà”, prevista per a les 19.30 hores. La porta del temple acollirà la benedicció dels animals i el repartiment de les cintes commemoratives. La festivitat arribarà a la seua fi al retorn de la “matxà”, moment en què s’encendrà la foguera i es repartirà la mona en la casa dels clavaris, Javier Mollà i Rocío Arquimbau, per iniciar el “porrat” popular.

Últimas noticias

Contenido relacionado