martes, 23 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les II Jornades del Bou d’Almassora reprenen el cicle de xarrades

El representant de la ramaderia Partido de Resina, José Luis Algora, reprendrà aquesta vesprada el cicle de conferències amb motiu de les II Jornades del Bou d’Almassora. La Casa de la Cultura tornarà a obrir les seues portes a les 19.00 hores per a acollir la xarrada del responsable d’un dels ferros més llegendaris del camp brau. Amb la seua exposició arrancarà l’últim cap de setmana dedicat al bou.

Algora, que també és veterinari, explicarà l’evolució de la ramaderia, la situació que travessa en l’actualitat i el bou que cerca per a perpetuar el ferro. Després de la xarrada s’obrirà un torn de preguntes perquè els aficionats puguen traslladar les seues qüestions al ramader. “Es tracta d’una nova oportunitat per a conèixer com és el món del bou des de dins i, a més, amb l’al·licient que José Luis Algora també és veterinari, per la qual cosa la seua experiència i la seua formació tenen un doble atractiu per als afeccionats”, segons la regidora de Cultura i Festes, Isladis Falcó.

En finalitzar la xarrada, la Junta Local de Festes (JLF) mostrarà al convidat l’exposició instal·lada en l’Espai Mercat amb elements relacionats amb els “bous al carrer” i els bous de plaça. Una àmplia col·lecció fotogràfica comparteix sala amb cartells i antics programes de festes, aparells per a embolar, divises, maquetes i caps de bous, entre uns altres.

Les II Jornades del Bou també mantindran una atapeïda agenda d’activitats durant el cap de setmana. Així, demà tindrà lloc la demostració de l’Escola de Retalladors de Castelló a les 12.00 hores en la plaça Pere Cornell. Els alumnes mostraran al públic les claus del toreig a cos net en un recinte barrat per a l’ocasió. Idèntic escenari albergarà les classes pràctiques dels alumnes de l’Escola Taurina de Castelló a partir de les 17.00 hores. En aquesta ocasió, els trastos de torejar seran indispensables perquè els aprenents realitzen la seua demostració davant els aficionats.

Per la seua banda, els xiquets seran els protagonistes de les activitats previstes per al matí del diumenge. Els voltants de l’edifici consistorial acolliran el tancament infantil amb el qual arrancarà l’última jornada del cicle. La carrera partirà de la Casa de la Cultura i recorrerà els carrers Sant Lluc i Caritat abans d’accedir a la plaça Pere Cornell perseguits pels carretons.

La recompensa a l’esforç realitzat es materialitzarà en forma d’atraccions unflables, amb jocs amb motius taurins distribuïts per la plaça. L’accés al recinte de jocs preparat per la Regidoria de Festes serà d’accés gratuït per a tots els menors. Mentre estiga operativa la zona infantil es mantindrà obert l’Espai Mercat per a mostrar la col·lecció d’objectes relacionats amb la tauromàquia que han preparat la JLF i els aficionats locals i que el diumenge tancarà les seues portes.

Últimas noticias

Contenido relacionado