viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les obres de la Casa de la Cultura conclouen a temps per a les II Jornades del Bou d’Almassora

Les obres de la Casa de la Cultura han arribat a la seua fi després d’una inversió de 228.690 euros i tres mesos de treball. L’espai de l’antiga Càmera Agrària estarà llest per a acollir el cap de setmana vinent les II Jornades del Bou d’Almassora, segons han confirmat els tècnics municipals a la tinent d’alcalde Merche Galí durant la visita al bloc. La retirada de les bastides de l’interior de l’edifici començarà demà.

D’igual forma, els operaris eliminaran els plàstics i lones que cobreixen el pati de butaques de la sala principal i el sòl per a protegir-los durant els treballs i retiraran eines i materials del seu interior. L’empresa s’ocuparà d’aspirar aquest espai per a eliminar les restes de l’obra. A continuació arrancarà la neteja integral del bloc perquè tot estiga llest dissabte que ve 23 per a la xarrada inaugural de les II Jornades del Bou d’Almassora.

Una vegada finalitzada la neteja, els operaris instal·laran el teló mitjançant cortines d’obertura automàtica, que ja ha sigut subministrat i roman protegit a l’espera que la sala estiga llista per a la seua col·locació sobre l’escenari. Les condícies, la cambra trastera i els conductes de ventilació de l’edifici també estan operatius.

Per la seua banda, el terrat de l’edifici alberga ja el compressor principal que permetrà calfar i refredar la Casa de la Cultura. La màquina, que té una potència frigorífica de 270 kW, està protegida per una caseta d’insonorització per a evitar molèsties als veïns dels edificis adjacents. Els tècnics esperen que Iberdrola autoritze la connexió del compressor perquè la climatització funcione el dissabte i els assistents a la conferència del ramader Adolfo Martín estiguen més còmodes. En aquest sentit, l’Organisme de Control Autoritzat (OCA) va informar favorablement el divendres després d’inspeccionar la nova instal·lació elèctrica.

A més, les parets de l’edifici han incorporat un tancament acústic per a millorar la qualitat sonora d’un espai dissenyat per a acollir concerts, teatre, dansa i xarrades, entre d’altres. En aquest sentit, el departament de Cultura iniciarà les proves de so per al dissabte després de la retirada de les bastides de l’interior de la sala.

D’altra banda, el rebedor de la planta baixa compta ja amb el mobiliari per a albergar el mostrador de la taquilla, que inclou un apartat especial per a persones amb mobilitat reduïda, connexió a internet i equip informàtic. Està situat a l’esquerra de la porta d’accés per a aprofitar l’espai de l’entrada en cas que es produïsquen cues. De fet, funcionarà com a punt de control d’accés per a avaluar l’aforament i així garantir la seguretat de la sala.

Últimas noticias

Contenido relacionado