sábado, 15 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les pernoctaciones hoteleres en la CV augmenten un 9,4% al juny respecte al passat any

Els hotels de la Comunitat Valenciana van aconseguir prop de 3 milions de pernoctacions durant el passat mes de juny, la qual cosa suposa un 9,4% més respecte al mateix mes de l’any anterior, segons les dades difoses per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Destaca la pujada del 12% interanual de la demanda estrangera i la demanda nacional creix un 7,3% pel que fa a juny de 2016, situant a la Comunitat Valenciana com la tercera destinació preferida pels espanyols, després d’Andalusia i Catalunya.

Així mateix, de la mateixa enquesta es desprén que el nombre de viatgers als hotels de la Comunitat Valenciana ha augmentat al juny un 8,3%, amb un total de 862.661 viatgers registrats.

Segons el parer del secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, aquests resultats “no són mèrit del treball dels poders públics, sinó del sector turístic, i en concret del professional hoteler, que ha sabut respondre a la crisi i donar la cara”. D’esta manera, Colomer ha volgut reconéixer oficialment el protagonisme del sector turístic, el que “veritablement, ens està ajudant a collir aquest creixement”.

Així mateix, ha recordat que les previsions que maneja el seu departament apunten al fet que, per al conjunt de l’estiu, es preveu registrar 14 milions de pernoctacions, prop d’un 5% més que l’estiu anterior. De la mateixa manera, al tancament de l’exercici 2017 s’espera superar les 28,2 milions de pernoctacions hoteleres registrades en 2016.

Resultats primer semestre de 2017

Respecte a les dades acumulades durant el primer semestre de l’any, els resultats de l’Enquesta d’Ocupació Hotelera de l’INE mostren que els hotels de la Comunitat Valenciana van registrar més de 12,6 milions de pernoctacions, un 3,8% més que en el mateix període de 2016. Per la seua banda, el nombre de viatgers, que frega els 4 milions, augmenta un 5,9%.

Durant aquests primers sis mesos de l’any, destaca la pujada de l’11,1% interanual de la demanda estrangera, que supera ja els 6,2 milions de pernoctacions.

Resultats per províncies

Pel que fa als resultats per províncies, Alacant registra al juny una pujada del 5,3% interanual en el nombre de pernoctacions i de l’11,2% en el nombre de viatgers. Durant el primer semestre de l’any, acumula un creixement del 2,1% en el nombre de pernoctacions, amb prop de 8 milions, i del 8,8% en el nombre de viatgers, superant els 2 milions.

Per la seua banda, la província de Castelló registra al juny un notable creixement del 15,9% en el nombre de pernoctacions pel que fa al mateix mes de l’any anterior i del 3,4% en el nombre de viatgers. En l’acumulat, les pernoctacions s’acosten a 1,48 milions, un 8% més que en el primer semestre de 2016 i el nombre de viatgers augmenta un 1,8% interanual.

La província de València registra al juny un creixement del 16,5% en el nombre de pernoctacions i del 6,7% en el nombre de viatgers. Pel que fa a l’acumulat, les pernoctacions s’aproximen als 3,2 milions, un 6,4% més que en el mateix període de l’any anterior i el nombre de viatgers puja un 3,5% fins a juny.

Últimas noticias

Contenido relacionado