Les platges del litoral alacantí reben el distintiu de Bandera Blava pocs mesos abans de l’inici estival

Els criteris de la Fundació Europea d'Educació Ambiental cobreix quatre àrees principals com la qualitat de les aigües de bany, la informació, la seguretat i el manteniment de les instal·lacions

872

La Fundació Europea d’Educació Ambiental que concedeix anualment els distintius de Bandera Blava, ha considerat que les platges de les costes alacantines obtinguen aquest reconeixement. Els criteris que realitza l’organisme que concedeix aquesta distinció que cada vegada són més exigents, cobreix quatre àrees principals que se centra en: la qualitat de les aigües de bany, la informació i l’educació ambiental, la seguretat i els serveis i instal·lacions. Atorgant la distinció de qualitat de primer nivell, s’asseguren que els entorns estiguen nets i assegurances, perquè es poden visitar i gaudir d’ells sense cap perill.

Bandera Blava Actualitat Valenciana
Platja de Llevant/Josep Manel Sánchez

El municipi de Santa Pola confirmava la qualitat en sis platges, a més del Port del Club Nàutic. Les platges amb la distinció de Bandera Blava són: Cales de l’Est, Varador, Llevant, Tamarit, Cales de Santiago Bernabeu i Centre Blau Cimar. A més, la FEE premiava a aquest municipi amb una distinció temàtica en l’àmbit de salvament, socorrisme i primers auxilis.

Bandera Blava Actualitat Valenciana
Platja de Sant Joan

L’Ajuntament d’Alacant conserva les seues quatre Banderes Blaves en les platges del Postiguet, Sant Joan, L’Albufereta i Saladar-Urbanova. Una de les assignatures pendents que té la ciutat alacantina és aconseguir que Tabarca aconseguisca en els pròxims anys la distinció de Bandera Blava. La regidora de Turisme, Mari Carmen d’Espanya, explicava que la ciutat d’Alacant ofereix durant la temporada estival -juliol a setembre- un servei de platges accessibles amb dos tipus de servei: un per a persones amb discapacitat intel·lectual on ens vas agafar, atén i organitzen activitats lúdiques pedagògiques i un altre servei d’acompanyament i assistència al bany per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda.

Bandera Blava Actualitat Valenciana
Platja de Torrevella

Torrevella recuperava la Bandera Blava en la platja de Cap Cervera que es va perdre en 2011 i aconsegueix un total de sis distintius en les platges de: Els Bojos, El Capellà, Cala Piteras, Mata Sud i Els Nàufrags. Torrevella es converteix en la tercera ciutat de la Comunitat Valenciana a rebre tantes banderes blaves. Encara que no estiga dins d’aquesta distinció, Torrevella comptarà amb dues platges per a animals com són les de Punta Margalla i la Cala del Moro. Aquests dos espais estaran habilitats de forma provisional i la seua ubicació definitiva es realitzarà mitjançant consulta popular abans del 2019.

Bandera Blava Actualitat Valenciana
Platja de la Caleta en VilaJoiosa

La Vila Joiosa torna a confirmar la qualitat de sis banderes blaves comptant amb la del Club Nàutic La Vila. Les platges de Varador, Centre, la Caleta, Paradís i Bol Nou són els espais que reben aquest reconeixement. La regidora de Turisme i Platges, Marta Sellés, se sentia orgullosa de mantenir aqueixes cinc banderes que van recuperar en 2016; “si bé és cert que el passat any es va retirar a mitjan temporada la de la Caleta per un incident amb l’empresa de socorrisme, des de la FEE es manifestava el reconeixement a l’esforç realitzat per a millorar el servei de socorrisme, cosa que enguany ens ha retornat aqueixa bandera. Estem molt orgullosos de liderar el rànquing d’aquests distintius en la nostra comarca” ha finalitzat l’edil.

Bandera Blava Actualitat Valenciana
Platja d’Alfas del Pi

La platja del Racó de l’Albir manté la seua distinció de Bandera Blava sent una de les sis localitats espanyoles que han aconseguit aquest reconeixement durant trenta-una edicions. El municipi de l’Alfas del Pi és l’única localitat de la Marina Baixa que ha sigut reconeguda amb tres distintius, la Sendera Blava per a la Ruta al Faro, Centre Blau per al CEA Carabiners i per al Centre d’Interpretació Faro de l’Albir. L’edil de les Platges i Medi ambient, Rocío Guijarro, ha anunciat que la Bandera Blava s’hissarà durant la celebració del festival de Cinema de l’Alfas del Pi.

Bandera Blava Actualitat Valenciana
Cala de Finestrat

La Cala del Finestrat també rep la distinció de Bandera Blava, l’alcalde Juan Francisco Pérez ha destacat la qualitat de l’arena i de l’aigua de la seua platja. La cala serà accessible a partir de l’1 de juny, per a facilitar el bany a persones amb mobilitat reduïda, a més de comptar amb dos parcs infantils i una àrea bio saludable perquè es puga fer exercici a l’aire lliure, entre altres serveis. La presència de socorristes ja estaven operatius els caps de setmana des de Setmana Santa i ampliaran la seua jornada de tota la setmana a partir de juny.