```
sábado, 4 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les religioses cistercenques celebren a San Bernardo amb una missa en el seu monestir de Benaguasil

El sant francés, conegut com a Bernardo de Claraval, va ser deixeble dels tres fundadors de l'orde cistercenc, Roberto, Alberico i Esteban, i està considerat com el gran propagador de la seua ordre.

El monestir de Santa María de Gratia Dei regit des de fa més de 50 anys per les religioses cistercenques en la localitat valenciana de Benaguasil acollirà dimarts una missa amb motiu de la festivitat litúrgica de San Bernardo (1090-1153).

La missa serà oficiada a les 10.30 hores pel capellà del monestir de vida contemplativa i estarà oberta a la participació de tots els fidels que vulguen assistir, segons fonts de la comunitat religiosa, que han afegit que l’església obrirà les seues portes des de les 9 hores i en la celebració el cor de la comunitat cantarà “els himnes propis de San Bernardo”.

L’església del monestir acull de dilluns a dissabte, a les 7.30 hores, la celebració de la missa integrada amb el rés de laudes, mentre que els diumenges i en les celebracions especials la missa és a les 10.30 hores.

El sant francés, conegut com a Bernardo de Claraval, va ser deixeble dels tres fundadors de l’orde cistercenc, Roberto, Alberico i Esteban, i està considerat com el gran propagador de la seua ordre.

Més de 50 anys a Benaguasil

En l’actualitat, el monestir de Santa María de Gratia Dei compta amb deu de religioses que s’encarreguen, igualment, d’una casa d’acolliment per a “els qui desitgen passar uns dies de retir”, amb quatre habitacions, oratori, sala de lectura, menjador, cuina i una pineda. “Les persones que vénen poden estar una setmana i a canvi ens donen la voluntat”, han afegit.

També a Benaguasil, l’ordre regeix la “Masia Zampa”, amb instal·lacions més grans per a acollir a grups més amplis, de xiquets o joves, per a campaments o convivències.

El monestir Gratia Dei està situat des de 1965 en el terme municipal de Benaguasil, en la carretera cap a Vilamarxant. Fins a aqueixa data, va romandre en la zona de la Zaidía del barri valencià de Marchalenes, després de ser fundat, en 1265, per Donya Teresa Gil de Vidaure, tercera esposa de Jaume I el Conqueridor.

La riuada de 1957 “va deteriorar tant l’edifici que els superiors van creure necessari el trasllat” a Benaguasil, la qual cosa es va produir en 1965.

Últimas noticias

Contenido relacionado