03:02 - sábado, 24 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’exhumació de les restes de Franco serà el 24 d’octubre

Dijous que ve, 24 d'octubre, a les 10.30 hores es procedirà a l'exhumació i reinhumación de les restes del dictador Francisco Franco.

Dijous que ve, 24 d’octubre, a les 10.30 hores es procedirà a l’exhumació i reinhumación de les restes del dictador Francisco Franco, ha informat la Presidència del Govern. Les restes seran traslladades al panteó de Mingorrubio, en el qual ja està enterrada la seua viuda, Carmen Polo.

Segons detalla el Govern en un comunicat, el Govern procedirà dijous que ve a exhumar les restes del dictador de la Basílica del Valle de los Caídos, “en compliment de la Llei de Memòria Històrica del 2007, de la proposició no de llei aprovada pel Congrés dels diputats el 2017 i dels acords adoptats posteriorment per l’executiu presidit per Pedro Sánchez el 2019”.

Tant l’exhumació com la reinhumación és duran a terme en la intimitat, en presència dels seus afins, assenyala Moncloa. La ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, estarà present durant l’exhumació, el trasllat i el soterrament de Franco en la seua condició de notària major del Regne.

Últimas noticias

Contenido relacionado