05:10 - jueves, 5 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’incendi de la Calderona ja ha cremat 267 hectàrees

Un total de 19 mitjans aeris de la Generalitat Valenciana i més de 300 efectius terrestres s’han incorporat, des de les 6.40 hores, a les labors d’extinció de l’incendi forestal que es manté actiu en la Serra Calderona, entre els municipis de Gàtova (València) i Altura (Castelló), i que ja ha cremat 267 hectàrees del Parc Natural.

El 112 ha informat que l’incendi segueix actiu i, encara que sense risc per a població, s’intenta evitar que el foc entre en el cor del paratge natural. Així mateix, ha precisat que la circulació en la carretera CV-25, entre Gàtova i Altura, continua tallada davant la quantitat de fum i pols.

Des de les 7.00 hores s’han incorporat a les labors d’extinció fins a dinou aeronaus que intenten evitar que el foc avance. Les flames afecten una zona de massa forestal i cultius en el perímetre de la Serra Calderona. Durant la passada nit, més de 300 efectius terrestres, entre ells una dotació de la Unitat Militar d’Emergències (UME), han estat lluitant contra el foc.

El foc, presumiblement intencionat, es va declarar en una zona forestal de Gàtova, en la província de València. José Miguel Basset, inspector cap del Consorci Provincial de Bombers i coordinador de l’operatiu, el front ha avançat d’oest a este espentat pel ponent a excepció d’un temps de dues hores entre les tres i les cinc de la matinada en la qual el vent va canviar a nord-oest.

El port de Sagunt (València) s’ha tancat a les 9.15 hores d’avui perquè dos hidroavions que participen en l’extinció pogueren amarar allí i carregar aigua, segons ha informat l’Autoritat Portuària de València.

http://actualitatvalenciana.com/2017/06/29/diferencia-incendi-extingit-controlat-estabilitzat/

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado