Lladró conclou les negociacions de l’ERO amb acord en tres de les quatre empreses que conformen el grup

Segons aquest sindicat, l'aplicació de l'ERO es preveu per a finals de maig, de manera que el 27 d'aquest mes ja no estarien treballant els afectats.

458

La direcció de Lladró i els sindicats han conclòs aquest dilluns el procés de negociació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO)que afecta les quatre empreses del grup i en finalment s’ha firmat amb acord en tres d’elles –Porcelanas Lladró SA, Arte y Porcelanas SA i Daisa SL–, mentre que en Lladró SA, l’assemblea de treballadors ha votat en contra, ha informat la companyia en un comunicat.

Les negociacions van arrancar a principis del passat de mes abril amb un ERO sobre la taula que afectava 81 empleats, encara que finalment el seu abast s’ha reduït a 76.

En el cas de ‘Porcelanas Lladró SA’ i ‘Arte y Porcelanas SA’, les negociacions van concloure dijous passat amb un acord en el qual van prevaler les jubilacions anticipades: de les 39 eixides esperades en aquestes dos empreses –34 en la primera i 5 en la segona–, quasi el 95% seran finalment prejubilacions voluntàries, de nascuts entre 1957 i 1960, d’entre 59 i 62 anys.

Per a aquests empleats l’acord contempla una indemnització de 20 dies per any treballat, més 24 mensualitats de conveni especial amb la Seguretat Social. Des de CCOO PV, valoraven que “encara que mai es pot estar satisfet quan hi ha acomiadaments, aquest ERO ha sigut menys traumàtic que els de els últims anys”, atés que s’ha cobert amb persones majors voluntàries.

Pel que fa a ‘Lladró SA’ i ‘Daisa SL’, les assemblees de treballadors han procedit a la votació aquest mateix dilluns. La proposta empresarial contempla una millora en les condicions d’eixida, amb indemnitzacions de 25 dia per any treballat, així com una reducció en el nombre d’empleats afectats –dos menys en Daisa o tres menys en Lladró SA–, incloent prejubilacions voluntàries.

Els treballadors de Daisa han acceptat l’acord, mentre en Lladró SA “més del doble” de l’assemblea ha votat en contra, han precisat a Europa Press des d’UGT PV, que en tot cas, ha mostrat el seu “respecte” als acords.

Segons aquest sindicat, l’aplicació de l’ERO es preveu per a finals de maig, de manera que el 27 d’aquest mes ja no estarien treballant els afectats.

Per la seua banda la companyia, adquirida en 2017 pel fons inversor PHI Industrial, considera que “en un entorn en el qual resulta imprescindible augmentar la competitivitat aplicant les mesures necessàries per a procurar un creixement sostenible a llarg termini, els acords aconseguits hui són un pas avance en el pla de reposicionamiento i de millora emprès per la marca”.