martes, 25 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Marcial Marín considera “imprescindible” la formació d’alumnes en la revolució tecnològica i digital que vivim

El secretari d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats, Marcial Marín, ha fet una crida a la comunitat educativa perquè “s’adapten” als canvis que sofreix la societat en general, assegurant que “si el món evoluciona des del punt de vista tecnològic, les aules també han de fer-ho”.

Així ho ha dit a València, durant la clausura del V Simposi Internacional d’Innovació Aplicada IMAT 2018, on ha subratllat que la irrupció de la tecnologia “ha fet que els joves hagen canviat la seua manera d’aprendre”, per la qual cosa ha insistit que és “imprescindible” que els sistemes educatius preparen als alumnes per a viure en la nova societat del coneixement i poder afrontar els nous reptes que es plantegen.
En aquest sentit, ha destacat el “fonamental” paper del docent, perquè desenvolupe la seua competència digital, fins al punt de poder integrar de forma “transparent” l’ús de la tecnologia en les seues pràctiques pedagògiques per millorar el desenvolupament de les competències dels estudiants.

Marcial Marín ha destacat el treball del seu Departament en aquest àmbit, especialment en el nou Pla de Transformació Digital Educativa que s’està elaborant, i que conté unes línies d’actuació ben definides que inclouen diferents accions per impulsar el desenvolupament de la competència digital educativa, projectes innovadors d’experimentació a l’aula, programes col·laboratius i de millora d’espais d’aprenentatge, així com altres programes per desenvolupar les habilitats del Segle XXI.

El secretari d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats ha posat l’accent en la necessitat de treballar amb els alumnes en “els beneficis i riscos de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació”. Perquè –ha dit- “Internet és una gran aliada a l’hora de formar, però hem de conéixer com utilitzar-la de forma segura”.
Segons Marín, “l’Agenda 2030 ens planteja seguir avançant en l’ús de la ciència, la tecnologia i la innovació per impulsar l’ocupació, el creixement i la inversió”. Referent a això, i coincidint amb la presència del MECD en Aula 2018, el secretari d’Estat ha reiterat la rellevància de la tecnologia i la robòtica en el trànsit cap a una constant millora i actualització dels sistemes educatius.

Així mateix, el secretari d’Estat ha assegurat que des de l’Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formació del Professorat s’està fent a l’alumne “protagonista de tot el procés”, per la qual cosa cal posar l’accent en la competència digital del docent.

A més, Marcial Marín ha posat com a exemple d’actuació sobre aquest tema les Guies per a la Comunitat Educativa, destinades a la prevenció i suport a les víctimes de ciberassetjaments, l’Assignatura Empatia, i la potenciació dels valors europeus a l’aula, reflectits en la Constitució Espanyola, precisament l’any en el qual aquesta compleix 40 anys.

Últimas noticias

Contenido relacionado