domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Marco anuncia que el Consell ha reduït el seu deute tributari amb l’Ajuntament de Castelló en un 20%

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha anunciat avui que la Generalitat Valenciana ha realitzat una nova transferència a l’Ajuntament de Castelló de 819.461 euros per a pagar part del deute tributari que aquesta Administració arrossega amb les arques municipals. A principis de desembre, la Generalitat Valenciana i totes les seues entitats depenents tenien un deute amb l’Ajuntament de 4,2 milions d’euros per diversos impostos, un deute que s’ha vist reduïda ara en un 20% quedant en 3,3 milions.

El deute tributari del Consell amb la capital de la Plana s’arrossega des de fa diversos anys i aquest pagament és, sobretot, per a liquidar rebuts de l’Impost de Béns Immobles (IBI) de diferents edificis autonòmics corresponents als anys 2014 i 2015.

L’alcaldessa ha recordat que aquesta nova transferència se suma als 5,4 milions d’euros que la Generalitat, presidida per Ximo Puig, ha abonat al consistori en concepte de subvencions des que el passat mes de juliol canviara el govern autonòmic. Marco ha explicat que a data de 30 de juny de 2015, la Generalitat tenia un deute de 8.808.181,37 euros amb el consistori per aquest concepte, una xifra que s’ha vist notablement reduïda, de manera que en l’actualitat el deute ascendeix a 3.387.172 euros.

Amparo Marco ha mostrat la seua satisfacció perquè “el nou Consell continua complint amb els seus compromisos amb Castelló. La Generalitat està pagant el deute històric que manté amb el consistori des de fa any per inversions i ara també està començant a liquidar el deute tributari”.

Per a finalitzar, la primera edil ha agraït l’esforç que està fent el Consell per a posar-se al dia amb la ciutat però ha advertit que “no ens anem a conformar. Anem a continuar lluitant perquè la nostra ciutat tinga el que es mereix. Castelló no és més que cap altre municipi de la Comunitat, però menys tampoc i a més del pagament del deute anem a exigir les inversions necessàries per a generar dinamisme econòmic i ocupació i tornar a posar a Castelló en el mapa del positiu”.

Últimas noticias

Contenido relacionado