sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Marco aposta per potenciar la ciutat de Castelló com a destí de turisme sostenible

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha aprofitat la seua estada en la Fira de Turisme Internacional de Madrid (Fitur) per a reunir-se amb Tomás Azcárate, president de l’Institut de Turisme Responsable (ITR), una organització que té com a propòsit la implementació d’accions i programes de desenvolupament sostenible en la indústria turística seguint les recomanacions de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi ambient i el Desenvolupament i les directrius de diversos programes de l’Organització Mundial del Turisme i de la UNESCO sobre el desenvolupament sostenible i la protecció del patrimoni cultural i natural.

Azcárate ha explicat a Marco que l’objectiu del ITR és la promoció dels principis de la Carta Mundial de Turisme Sostenible, un document elaborat en el Cim Mundial de Turisme Sostenible celebrada a Vitòria el passat any (amb el patrocini de la UNESCO, OMT, PNUMA i COP21). Per a açò, l’institut reconeix l’esforç de les destinacions turístiques que aposten pel turisme sostenible posicionant-los a través de la certificació de sostenibilitat turística BIOSPHERE Destination, sent Catalunya i País Basc les últimes destinacions que han optat a aquesta certificació. El president del ITR també ha aprofitat la trobada per a felicitar a l’alcaldessa per la decisió de l’Ajuntament de Castelló d’unir-se a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides per a 2030.

Per la seua banda, Amparo Marco s’ha mostrat molt interessada en la labor de promoció del turisme sostenible que realitza l’institut i ha traslladat al seu president la seua predisposició a explorar vies de col·laboració per a convertir a Castelló en una destinació turísticament sostenible. «Crec que tenim totes les condicions necessàries per a potenciar la nostra ciutat com una destinació sostenible. La nostra ubicació, la grandària mitjana de la nostra ciutat, la qualitat i excel·lència de les nostres platges que són pràcticament verges, la proximitat de diversos paratges naturals de gran valor com són les Illes Columbretes o el Desert dels Palmells i l’aposta del Govern Local per aconseguir un creixement sostenible de la ciutat en tots els seus àmbits ens converteixen en una destinació ideal per a implantar un model de gestió turística que contribuïsca eficaçment al manteniment i protecció del seu patrimoni cultural i natural».

Últimas noticias

Contenido relacionado