viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Marco explica el treball del Govern per a facilitar el pagament de tributs

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquesta vesprada en el debat organitzat per la Reial Societat Econòmica d’Amics del País de València (RSEAP) sobre la “Gestió Econòmica Municipal en les Grans Ciutats” al costat de l’alcalde de València, Joan Ribó; l’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, i l’alcalde d’Elx, Carlos González.

En la seua intervenció l’alcaldessa s’ha centrat a exposar la gestió econòmica que s’aquesta realitzant des de l’Ajuntament de Castelló en època de crisi “per a facilitar el pagament de tributs i que l’ajuntament siga un aliat i no una càrrega per als nostres veïns i veïnes. Estem treballant per a aconseguir que l’administració local siga justa, facilitadora, equitativa, amable i moderna però també rigorosa i seriosa”.

Marco ha desglossat les cinc grans línies de govern que s’estan duent a terme a Castelló en aquest sentit: modernització de la fiscalitat, no augmentar la pressió fiscal, revisió de les ordenances fiscals, carta tributària i increment de la inspecció.

L’alcaldessa ha indicat que “amb l’objectiu de convertir l’ajuntament en una administració al servei ciutadà, amb una fiscalitat més moderna i eficaç, el Govern Local està treballant en una sèrie de mesures entre les quals destaca l’aposta per l’administració 24 hores i les notificacions electròniques per a estalviar costos”. Quant a la pressió fiscal, Marco ha recordat que un dels principals compromisos del nou govern era no augmenten la pressió fiscal i així s’està fent. “En la situació econòmica actual la fiscalitat no ha de tenir un afany recaptatori sinó que ha d’aconseguir un doble objectiu: generar dinamisme econòmic i d’ocupació i no ofegar a les famílies i justes socialment” ha explicat.

La primera edil també ha explicat la revisió d’ordenances fiscals que es va iniciar en 2015 i que continuarà en 2016 amb l’objectiu principal d’introduir criteris de progressivitat. En aquest sentit, Amparo Marco ha avançat que el calendari de revisió d’ordenances, que comptarà amb la participació de tècnics, polítics i de la ciutadania, finalitzarà al juliol 2016.

Marco també ha detallat una de les principals novetats en matèria fiscal que va a posar en marxa el consistori: la Carta Tributària, un document que arreplegarà tots els impostos municipals que ha d’abonar cada ciutadà i que donarà l’opció de fraccionar els pagaments en diferents terminis. “Amb aquesta mesura no solament volem facilitar el pagament d’impostos als ciutadans sinó que també aconseguirem una millor planificació dels ingressos de l’ajuntament i estalviarem en costos de pòlisses de crèdit”.

Finalment, l’alcaldessa de Castelló ha avançat algunes de les mesures que s’estan implantant per a millorar la inspecció fiscal, “ja que si paguem tots, paguem menys”, com el Pla de Control Tributari amb el qual es pretén desincentivar el frau fiscal i incrementar la recaptació. En el cas concret de la lluita contra el frau, Marco ha explicat que es realitzarà un augment de la inspecció fiscal per a regularitzar la situació dels qui aprofiten la falta de vigilància per a eludir el pagament de taxes com la de guals, la d’ocupació de via pública i la d’activitat. “El nostre objectiu final és que tots els veïns i veïnes paguen els seus impostos d’una forma més justa i equitativa” ha conclòs.

Últimas noticias

Contenido relacionado