Marco ordena una investigació sobre possibles pagaments a la trama Púnica

Segons un comunicat del consistori, hi ha converses gravades per la Unitat de Control Operatiu (UCO) de la Guàrdia Civil que "revelen possibles contractacions amb les empreses de la trama corrupta per a sufragar amb diners públics campanyes de reputació política per als exalcaldes".

452

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha ordenat una investigació sobre els eventuals pagaments a la trama Púnica durant els mandats en l’Alcaldia d’Alberto Fabra i Alfonso Bataller per a detectar “possibles contractacions amb les empreses per a sufragar amb diners públics campanyes de reputació política per als exalcaldes”.

Segons un comunicat del consistori, hi ha converses gravades per la Unitat de Control Operatiu (UCO) de la Guàrdia Civil que “revelen possibles contractacions amb les empreses de la trama corrupta per a sufragar amb diners públics campanyes de reputació política per als exalcaldes”.

Marco ha convocat als tècnics municipals de les àrees de Secretaria, Intervenció, Gestió Pressupostària i Assessoria Jurídica per a encomanar-los la fiscalització de la facturació a les empreses publicitàries en el període 2005-2015, durant els governs del Partit Popular davant un “suposat ús inadequat de fons municipals per a la promoció electoral dels dirigents de la dreta”.

L’alcaldessa ha assegurat que l’Ajuntament de Castelló “no pot estar sota l’ombra de la sospita” i ha afegit que “aquest Govern municipal ha implantat una política de transparència absoluta i ara la ciutadania pot saber on es gasta fins a l’últim cèntim, però durant els mandats anteriors no ocorria el mateix i hem d’aclarir les informacions que estan posant en qüestió la imatge pública de l’Ajuntament i de la ciutat”.

Les informacions, han assegurat les mateixes fonts, “posen l’accent en què es van contractar campanyes d’imatge durant l’Alcaldia d’Alfonso Bataller (2011-2015), però també durant la d’Alberto Fabra (2005-2011)”.

“També ha eixit citadado l’ex vicealcalde Javier Moliner, qui en l’actualitat és regidor del grup popular i president de la Diputació de Castelló”, han agregat les mateixes fonts.

L’alcaldessa ha instat als regidors del PP a “actuar amb responsabilitat” i “explicar a la ciutadania quina és la seua vertadera implicació amb les empreses del “cas Púnica”, perquè les regidores i els regidors hem d’oferir una imatge d’exemplaritat i honestedat”. ”

“En moments com aquests en els quals es posa en qüestió la política, és quan cal fer més esforços per la transparència i per la rendició de comptes davant la ciutadania”, ha finalitzat Marco.