viernes, 14 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Marco: si els valencians no estimen els seus mitjans públics, haurem fracassat

Empar Marco ha admés que "estaria bé tenir més pressupost" que els 55 milions d'euros anuals que actualment té la cadena pública, que suposen 11 euros per valencià i any

La directora general de À Punt Média, Empar Marco, ha afirmat que si dins d’un any no pot dir que es nota que els valencians “s’estimen” els seus mitjans de comunicació públics, “els defensen i els donen bona reputació”, llavors és que hauran “fracassat”.

Durant la seua intervenció en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània, Marco ha manifestat que en altres comunitats autònomes que també tenen mitjans de comunicació públics no s'”ataca tant” a aquests, i ha afegit: “no sé per què els valencians ens mosseguem uns a uns altres, es veu que és un esport”.

La directora general ha afirmat que es pot criticar als mitjans de comunicació públics valencians i no estar d’acord amb algunes coses, però cal “estimar-los” i donar-los “una bona reputació”, la qual cosa de vegades no sembla que es faça.

En la seua opinió, si s’aconsegueix que els valencians estimen els seus mitjans públics voldrà dir que han “triomfat”, i ha agregat que li agradaria molt que el sector audiovisual valencià siga “còmplice” dels mitjans públics, doncs sense la publicitat entre el públic i el privat “no s’avançarà”.

Empar Marco ha admés que “estaria bé tenir més pressupost” que els 55 milions d’euros anuals que actualment té la cadena pública, que suposen 11 euros per valencià i any, quan la mitjana de les autonòmiques amb llengua pròpia és de 41 euros i la de les televisions europees és de 67 euros, “un 600%” més.

Ha defensat que, si es vol avançar, necessiten comptar amb un pressupost “suficient”, perquè més que una despesa suposa “una generació de valor”, i ha convidat a anunciants i patrocinadors que vulguen “compartir l’aventura” d’À Punt al fet que els ajuden a consolidar el projecte.

Ha destacat que À Punt emet íntegrament en valencià perquè no hi ha cap empresa privada que haja optat per “tapar aquest forat”, i ha admés que la llei de creació de la cadena pública “és millorable”, i de fet ja s’han canviat coses, però és la que ha permés engegar el servei públic.

À Punt som tots, és el gran mirall on tothom s’ha de poder mirar i reconéixer-se, i a més es té a veure bé, es té a veure guapo”, ha reivindicat Marco, qui ha asseverat que es van a “deixar la pell” perquè siguen uns mitjans “dignes i plurals”.

Sobre la col·laboració amb les televisions autonòmiques de Catalunya i Balears ha explicat que cal acostumar-se a tenir col·laboracions, sense precipitacions ni “complexos”, encara que és un “camí llarg” a iniciar, mentre que la reciprocitat amb TV3 “no és fàcil” i seria necessari que el Ministeri concedís un altre múltiplex. EFE

Últimas noticias

Contenido relacionado