sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Marco ven Castelló en Ube City

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha venut els atractius de Castelló davant representants de la comunitat d’Ube City. Marco ha intervingut en el seminari espanyol organitzat en la ciutat nipona per a exposar les oportunitats de desenvolupament empresarial de Castelló, amb l’exemple de la multinacional UBE Corporation. També ha aprofitat per a remarcar el potencial turístic, cultural i festiu de la capital de la Plana.
L’esdeveniment s’ha desenvolupat en l’hotel Ana Crown davant un centenar de persones, entre les quals es trobaven els dirigents de l’Ajuntament d’Ube, Cambra de Comerç i Indústria, la Yamaguchi University, Fundació d’Art i Cultura, clubs esportius i mitjans de comunicació locals. Després de la introducció del vicealcalde d’Ube, Suetsugu Nobumasa, l’alcaldessa ha realitzat una exposició sobre el potencial turístic, gastronòmic i esportiu, així com sobre la promoció de l’UJI, el port i l’economia de Castelló.

“La riquesa dels nostres recursos naturals, culturals i gastronòmics s’han convertit en un factor clau per a definir la nostra competitivitat”, ha afirmat. Marco ha incidit en el potencial de l’àrea industrial vinculada al port i ha recordat la vocació exportadora de la província de Castelló, tant del sector ceràmic com de l’agrícola. L’ampliació del port, ha dit, li ha col·locat com un dels primers en moviment de mercaderies.
Marco ha destacat la qualitat de les platges de Castelló, premiades per la qualitat, l’accessibilitat i la sostenibilitat. Sobre aquest tema, ha ressaltat la redacció del Pla Estratègic de Turisme per a marcar les línies de desenvolupament en aquest sector, en el qual té especial importància la gastronomia. En aquest punt, ha citat a l’Escola d’Hostaleria i al Centre de Desenvolupament Turístic.

En la seua intervenció, ha destacat el paper de la Universitat en el creixement de Castelló. “L’UJI està compromesa amb Castelló i és un centre de formació, recerca i dinamització de la cultura i del territori”. També s’ha referit a l’Institut de Tecnologia Ceràmica, com a “exemple de la cooperació universitat-empresa que ha jugat un paper important en el desenvolupament de la indústria espanyola de fabricació de rajoles ceràmiques”, i a l’Espaitec, “un espai per a experimentar a través de la innovació i per a generar riquesa a través de la transferència de coneixement a la societat”.

La presentació de l’alcaldessa s’ha acompanyat amb l’emissió de vídeos promocionals de Castelló sobre turisme, gastronomia i festes. La Magdalena, Festa d’Interés Turístic Internacional, ha sigut rebuda amb àmplia satisfacció per part dels assistents. Al final de la seua intervenció, s’ha oferit un berenar espanyol, amb pa amb tomaca i xurros amb xocolata. La delegació castellonenca ha repartit mostres d’oli de les terres de Castelló, que han sigut rebudes amb especial plaer. Amparo Marco ha pogut conversar amb varis dels assistents, que s’han acostat a saludar-la. Entre elles, una supervivent de la bomba d’Hiroshima que ha residit durant 35 anys a Veneçuela. També estudiants d’espanyol i membres de la comunitat religiosa de l’Església de Sant Francesc Xavier. A la vesprada, l’alcaldessa s’ha sumat als actes institucionals de les festes que celebra la ciutat.

El Consell Municipal d’Ube City va complimentar en la nit anterior als representants castellonencs amb un sopar oficial de gala, en la qual van estar presents el president de l’organisme, Takaharu Sugiyama, i l’alcaldessa d’Ube, Kimiko Kubota. Castelló va obsequiar als presents amb vi de les Useres, oli de Sant Joan de Moró i ginebra de Benicàssim.

Últimas noticias

Contenido relacionado