domingo, 19 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Per Nadal, Menja’t la Marina en el Mercat de Dénia

L’Oficina de la Innovació i la Creativitat impulsa esta campanya de promoció dels productes locals i la posada en valor del seu ús culinari.

Ajuntaments, productors i cuiners de la Marina Alta participaran en les presentacions de productes locals i de temporada que tindran lloc en el Mercat de Dénia al llarg de les festes de Nadal. La campanya “Menja’t la Marina” té com a objectiu el foment de la comercialització del producte de proximitat i de les seues varietats tradicionals.
En tres jornades es donaran conèixer productes com el perelló, l’ametla i la taronja, tots acabats de collir i cultivats en la comarca de la Marina Alta, L’activitat ha estat impulsada per l’Oficina de la Innovació i la Creativitat, i forma part del pla d’acció Dénia& Marina Alta Tastinglife de la Ciutat Creativa de la Gastronomia. En l’organització s’han involucrat  els ajuntaments de Dénia, la Vall d’Ebo, la Vall d’Alcalà i Alcalalí. Igualment col·laboren el CdT de Dénia, l’IES María Ibars i l’Associació d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA).
 
Les presentacions dels productes estaran a càrrec dels propis productors i dels alcaldes dels pobles d’on procedeixen. A més, en totes les jornades hi haurà una demostració de les propietats culinàries de cadascun dels productes amb la intervenció de cuiners i forners.
Els productes de temporada i proximitat que formaran part d’aquesta primera campanya seran el perelló, l’ametla i la taronja, que estaran exposats de 9 a 13.30 hores en la zona central del Mercat de Dénia, on el productors oferiran degustacions i estaran a disposició del públic per atendre consultes sobre el conreu o les característiques del seus productes.
 
Les presentacions es faran d’acord amb el següent calendari:
 
Divendres 15 de desembre, a les 10.30 hores: El perelló de la Vall d’Ebo i la Vall d’Alcalà. Producte procedent dels bancals de Pep Carreres. Amb la presència dels alcaldes de les dos poblacions. La demostració culinària la farà el cuiner Evarist Miralles, professor del CdT i gerent del restaurant Cavall Verd de la Vall de Laguar.
 
Divendres 22 de desembre, a les 10.30 hores: Les ametles d’Alcalalí. Collides en els camps dels llauradors d’Elías Andrés, Faustino Mestre, Juan José Vicens i Miguel Andrés. Amb la presència de l’alcalde d’Alcalalí i una demostració a càrrec del Forn de Rosana Aramendir (Alcalalí).
 
Divendres 29 de desembre, a les 10.30 hores: La taronja de Dénia. Treta dels tarongers d’Hort Obert i Mandarina Ecològica. El cuiner Pep Romany, del restaurant Pont Sec de Dénia, prepararà una recepta amb la taronja con a ingredient principal.
 
La promoció dels productes locals i la posada en valor del seu ús culinari s’emmarca en el Pla d’Acció de la Ciutat Creativa de la Gastronomia, que té entre els seus objectius estratègics impulsar el projecte XARXA Local Food Ecosystem a la Marina Alta en base a un model d’economia col·laborativa, recuperar el paisatge agrícola i l’equilibri demogràfic comarcal, i reconnectar  la gent amb els arrels culturals, l’origen dels aliments i la identitat territorial.

Últimas noticias

Contenido relacionado