06:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Més de 30 sol·licituds per a accedir a habitatges protegits en el Grau de Gandia

Les persones interessades han presentat la sol·licitud i la documentació requerida en l’Oficina Municipal d’Habitatge de Gandia. Després de l’estudi de les sol·licituds, el 20 de juliol es donarà a conéixer un llistat provisional d’admesos en la pàgina web www.eige.es i en la seu de EIGE (Vinatea 14 València). Una vegada resoltes les possibles al·legacions, es publicarà el llistat definitiu d’admesos.

El Consell està realitzant un gran esforç per facilitar l’accés a l’habitatge protegit que té disponible en alguns municipis de la Comunitat. Les noves mesures adoptades pel govern autonòmic han fet que augmente l’interés per aquestes VPO que durant anys han estat buides. En el cas d’aquests 37 habitatges del Grau, la conselleria que dirigeix María José Salvador va decidir modificar el règim d’ús dels immobles. Açò significa que, si abans únicament es podia accedir a elles a través de la compra, ara també s’ofereix la possibilitat d’instal·lar-se en elles mitjançant el lloguer amb opció a compra.

Per a promoure l’habitatge protegit a Gandia, la Generalitat ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament. Recentment, les dues administracions van signar un Pla de Col·laboració Local per a l’Impuls de l’Habitatge Protegit en la qual s’emmarca la nova Oficina d’Habitatge que ha engegat el Consistori i que fa unes setmanes visitava la consellera.

En ella es millora l’atenció directa al ciutadà atés que s’ofereix tot tipus d’informació de les mesures i polítiques que el Consell està aplicant en matèria d’habitatge, des dels pisos disponibles per a llogar, venda o lloguer amb opció a compra, així com les ajudes i subvencions per a l’arrendament i rehabilitació d’immobles.

A més, un tècnic de EIGE acudeix periòdicament a aquesta oficina per a proporcionar informació sobre els habitatges protegits que la Conselleria té disponibles a Gandia i que en aquests moments ascendeixen a 96.

Es tracta de 37 habitatges del Grau de Gandia que van des del 69 als 86 metres quadrats, totes amb garatge i traster. Els preus de venda oscil·len entre els 76.976 als 91.927 euros (IVA exclòs), tenint en compte la superfície de l’immoble.

Donada la situació del mercat immobiliari i per a donar resposta a les necessitats de la demanda actual, EIGE també ofereix aquests habitatges en lloguer amb opció a compra amb una renda mensual que van dels 246 als 290 euros (IVA inclòs).

El dret d’opció a compra es podrà exercir durant els quatre primers anys de vigència de contracte. Si s’exerceix en el primer o segon any, es descomptarà del preu de compravenda el 100% de les quantitats abonades en concepte de renda fins a aqueix moment. En el cas que es faça en el tercer any, es deduirà el 85% de la quantia abonada i si es fa en el quart any, un 75%.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado