viernes, 19 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Més de 110 persones vetlaran per la seguretat, la neteja i la logística de les festes de Sant Antoni

“Les festes de Sant Antoni de Benicàssim són ja una referència en la província acollint a visitants que vénen a celebrar-les amb nosaltres i anem a treballar perquè tot estiga perfectament organitzat i ens anticipem a qualsevol succés o imprevist”, ha assenyalat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès a l’eixida de la reunió que ha mantingut al costat dels regidors de festes, serveis públics i els caps dels departaments implicats en qualsevol aspecte de l’organització dels festejos, des de les brigades, la seguretat o la neteja del municipi.

“El nostre millor aparador és que les festes siguen un èxit de participació i d’organització i volem que tot estiga llest per a aconseguir-ho”, ha continuat dient Marquès que ha ressaltat que van a ser més de 110 persones, entre policia serveis de neteja, voluntaris, protecció civil, sanitaris i operaris, van a treballar i vetlar perquè tot estiga disposat per a cada acte que hi ha preparat en el programa de festes.

En total són quasi 90 els actes programats dins del calendari fester entre els dies 15 i 24 de gener. Cadascun d’ells té un condicionant específic que fa necessari que s’elaboren plans municipals per a atendre’ls a tots i que els ciutadans ho gaudisquen plenament.

“Quan els ciutadans i participants de les festes senten normalitat és quan el treball municipal ha funcionat bé i per açò és pel que estem treballant ja en les últimes setmanes”, ha dit Marquès.

Processó de Sant Antoni

El primer acte important de les festes serà la processó de Sant Antonio dissabte que ve 16 de gener a partir de les 21:30 hores amb la concentració dels participants de la processó. Per a aquest acte, la policia i protecció civil vetlaran pel normal transcurs de la processó. A més, hi haurà també un grup especial de voluntaris que controlarà el pas de el “tropell”, la marxa dels cavalls a la licitació recuperada de la tradició popular *benicense. La zona de seguretat fitada per a la celebració de el “tropell” anirà des del carrer Trinquet fins a la Font del Senyor.

Per a aquest acte, a partir de les 21 hores, les brigades municipals retiraran les restes de fogueres dels carrers per les quals circula la processó, quedant lliures de restes de calius. A més, els bombers del consorci provincial participaran també en el dispositiu de prevenció.

En la processó està previst que participen més de 40 carrosses a més dels milers de ciutadans que acudeixen amb les seues mascotes a rebre la benedicció i arreplegar una de les 22.000 “coquetes” que s’han preparat.

Menjars de Germanor

Enguany, a més de les paelles, està previst també la celebració de dos menjars de germanor multitudinàries en el pavelló poliesportiu. El dilluns 18, la “Olleta de la Plana”, prevista per a 1500 persones i el menjar per a la gent gran, prevista per a 600 persones el dimecres 20 de gener. Per a aquests actes, hi haurà dispositiu especial de seguretat i sanitari, a més del de neteja.

Pàrquings Dissuasoris

Durant totes les festes s’habilitaran i informarà sobre l’existència de 5 zones d’aparcament dissuasori, principalment per als moments punta dels festejos i la jornada del dia de les paelles. Les zones preparades seran: Bulevard de l’antic traçat del ferrocarril, al costat de l’IES Violant de Casalduch, zona de la plaça País Valencià, avinguda Juan Carlos I i pàrquing del recinte del FIB.

Últimas noticias

Contenido relacionado