domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Ministeri de Foment nomenarà un coordinador tècnic per al corredor mediterrani

El ministre de Foment espanyol, Iñigo de la Serna, ha anunciat a València que el seu ministeri crearia la figura d’un coordinador tècnic per al corredor mediterrani, amb capacitat de decisió i d’interlocució directa amb els governs per on ha de transcórrer aquesta via.

Ha fet aquest anunci després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Ximo Puig. Segons que ha dit, aquest coordinador serà nomenat aviat. Ara treballa amb el secretari d’estat d’Infrastructures i amb el president d’ADIF per determinar quin rang ha de tenir, però ja ha indicat que vol que sigui el cap visible de la infrastructura per demanar informació sobre com s’actua en un tram en concret.

Aquesta era una de les velles reivindicacions de la Generalitat, tal com ha reconegut el president Ximo Puig, que ha celebrat que es prengués en consideració la petició i ha demanat que comencés a actuar com més aviat millor.

Durant la reunió, Puig ha lliurat al ministre espanyol una agenda valenciana d’infraestructures que demana de prioritzar el corredor mediterrani, millorar el servei de rodalia i alliberar el peatge de l’AP7 l’any 2019. El cap del consell ha agraït el tarannà del ministre i ha demanat que es desbloquessin les inversions en matèria d’infrastructures per millorar la situació econòmica valenciana.

En la compareixença conjunta, el ministre De la Serna ha assenyalat que una de les seves prioritats és el corredor mediterrani i que hi havia trams amb graus d’execucions diversos, ‘però tots en execució’. El ministre ha manifestat la voluntat d’accelerar els terminis.

Últimas noticias

Contenido relacionado