sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Moliner aprova sense oposició els pressupostos de Turisme, Bombers i Escola Taurina

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha reafirmat aquests últims dies el seu compromís amb el diàleg i la cerca de consensos tant amb els partits polítics, les institucions i la societat civil castellonenca. Així ho demostra el fet que Javier Moliner haja aconseguit aprovar els pressupostos del Patronat de Turisme, el Consorci Provincial de Bombers i l’Escola Taurina sense cap oposició i amb el vot favorable de la Generalitat.

Així, mentre aconseguia l’aprovació per unanimitat dels comptes de l’Escola Taurina, posteriorment va aconseguir el respatller tant de la Generalitat Valenciana com de tots els empresaris castellonencs representats en el Patronat Provincial de Turisme per engegar el pressupost de l’any que ve. Finalment, també va aconseguir que el Consell recolzés el pressupost de l’any que ve del Consorci Provincial de Bombers, en el qual ningú es va oposar a una important inversió dedicada a reforçar tant els mitjans de resposta davant les emergències, com la prevenció d’incendis en els entorns urbà-forestals.

“Sóc un ferm defensor del diàleg i la transparència com una forma de treballar, especialment en política. En uns moments amb tanta tensió, crec que és fonamental fer un pas al capdavant i demostrar que es pot dialogar i treballar en la cerca de consensos”, ha assegurat Javier Moliner. El president del Govern Provincial s’ha convertit en un referent no solament autonòmic, sinó nacional, per la seva capacitat d’aconseguir acords que s’antogen impossibles en altres territoris, i això que gaudeix de majoria absoluta en la Diputació de Castelló.

Gràcies a això, va aconseguir aprovar el pressupost de 2017 sense l’oposició de PSOE, Compromís i Ciutadans després d’intenses setmanes de negociació. De la mateixa forma, va consensuar un Pla Castelló 135 que va multiplicar la inversió del Govern Provincial en tots els municipis aquest any, així com la incorporació de més de 13 milions d’euros dels romanents d’aquest any a inversions productives.

Més de 5,3 milions d’euros per potenciar l’arribada de turistes

La Diputació de Castelló destinarà més de 2.090.000 euros, el 40% del seu pressupost turístic, a incidir amb accions directes de promoció en l’arribada i el moviment de més turistes a la província en 2018. Així, el Govern Provincial va aprovar amb la Generalitat i el respatller unànime dels empresaris de la província els seus comptes turístics per al pròxim any que contemplen una inversió rècord de 5,3 milions d’euros.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha valorat que “són uns comptes pensats des del contacte directe amb els empresaris i municipis i, per tant, estan ajustades al que els tècnics, sector i municipis creuen que han d’anar els recursos per seguir creixent en turisme de qualitat. És l’eficàcia la que guia la nostra actuació perquè més turistes vengen a la província i seguisquen generant major impacte en el desenvolupament econòmic i l’ocupació”.

Cal assenyalar que la Diputació de Castelló consensua amb el sector empresarial, els municipis i la Generalitat el ‘full de ruta’ del seu treball promocional al principi de cada exercici. Per això, serà durant el pròxim any quan s’acaben de perfilar en el Patronat Provincial de Turisme aquestes accions que conformen el Pla de Màrqueting Turístic i que definirà quant pressupost es destina a cadascuna de les accions que contemple aquest document estratègic.

Més de 18,3 milions per millorar la resposta davant les emergències

A més, l’Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers ha aprovat aquest matí en el Palau Provincial el pressupost de l’any que ve que, amb 18.358.666 euros, augmenta en un 4% respecte a 2017 amb l’objectiu de la Diputació de garantir la millor resposta a les emergències en tot el territori. La Generalitat Valenciana ha donat suport a amb el seu vot els comptes provincials que inclouen entre les seues partides el funcionament de les Brigades Forestals que han creat ambdues institucions impulsades per Javier Moliner per prevenir els incendis a les zones d’interfície urbana.

L’Escola Taurina invertirà 240.963 euros en la formació segura de joves

Quan el pressupost de l’Escola Taurina, que ascendeix a 240.963 euros, va ser aprovada per unanimitat dels assistents. Pràcticament la totalitat d’aquest pressupost estarà dedicat a l’organització de festejos taurins i classes pràctiques dels alumnes de l’Escola, que a més dinamitzaran l’activitat turística dels municipis en els quals se celebre.

A més, s’inclou una partida per a la prestació de serveis de professionals i recontadores que participen tant en les activitats de formació com a les classes pràctiques.

Últimas noticias

Contenido relacionado