Moliner: “Celebrem aquesta edició amb la il·lusió de convertir la tòfona en un producte conegut internacionalment”

El president ha fet referència a més al benefici turístic que aquesta fira genera especialment en el municipi en el qual se celebra (cada any en un diferent entre Benassal, Culla, Catí i Albocàsser), però en general en tota la zona d'influència.

681

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha destacat en la inauguració de la XV Mostra de la Tòfona del Maestrat Castelló Ruta de Sabor el gran potencial dinamitzador que tenen els productes autòctons especialment en el cas dels municipis de l’interior. Ho ha fet en una cita, que ja és un referent tan comercial, com a turístic, com d’orgull en una província que és referent de qualitat de la tòfona negra a escala internacional.

Així ho ha assegurat el president del Govern Provincial: “Celebrem aquesta edició de la Fira de la Tòfona a Benassal amb la il·lusió de convertir la tòfona negra, un producte el nostre reconegut internacionalment, en un element de valor que ajude al fet que molta gent puga trobar un recolze en la seua renda. Les comarques de Maestrat i Els Ports, així com la de l’Alt Palància, tenen així una via de futur, de mantenir la població i d’aconseguir que molta gent jove puga quedar-se en el territori, treballant les terres que han rebut dels seus avantpassats i donar-li valor a un producte molt desitjat a tot el món, com és la nostra tòfona negra de Castelló”.

Moliner ha recalcat que, “a més, hem fet un pas més per a promocionar aquesta tòfona fora de Castelló, com farem la setmana que ve també a València. Perquè aproximar-li al producte al consumidor i millorar el seu coneixement perquè hi haja cada vegada més consumidors, és una aposta decidida per sumar-li valor al producte”.

Cal tenir en compte que la Mostra de la Tòfona Negra reunirà fins demà a Benassal a truficultors, empreses vinculades al sector, vivers, hostalers i amants de la gastronomia amb l’eix en comú de la tòfona, el seu cultiu i les seues aplicacions gastronòmiques.

El president ha fet referència a més al benefici turístic que aquesta fira genera especialment en el municipi en el qual se celebra (cada any en un diferent entre Benassal, Culla, Catí i Albocàsser), però en general en tota la zona d’influència.

Enguany a més, s’ha aconseguit un salt qualitatiu important, en comptar amb un bon nombre de professionals i afeccionats inscrits en els tallers formatius procedents de diferents parts d’Espanya com la Rioja, HuescaTeruel, Barcelona i Cuenca, els que estan presents aquest cap de setmana a Benassal.

Gran participació en totes les activitats
Una de les claus més importants de l’èxit d’acolliment d’aquesta iniciativa és la qualitat de la programació formativa que es desenvolupa de forma paral·lela a l’exposició de producte i material de la fira. Així, l’organització ha programat diferents activitats pensades, tant per al públic general, com per al públic especialitzat.

Donar a conéixer la tòfona als més xicotets
A més, i amb l’objectiu donar conéixer la tòfona de forma lúdica entre els més xicotets, s’han programat una sèrie d’activitats dirigides als xiquets presents en la fira.
Més informació i inscripcions: www.trufamaestrat.es