15:02 - lunes, 26 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Monedero: Després de llegir els documents d’Errejón per a Vistalegre II veig que “no hi ha voluntat d’acord”

El cofundador de Podem Juan Carlos Monedero creu, després de llegir els documents presentats pel secretari polític de Podem, Íñigo Errejón, a l’Assemblea Estatal Ciutadana de Vistalegre II, que “no hi ha voluntat d’acord”, i, després de considerar que Errejón vol un secretari general “disminuït, pràcticament engabiat”, opina que “seria molt més honest que es presente a secretari general i deixe de dividir a Podem en una falsa baralla que la gent no entén”.

En una entrevista concedida en València a Deia, Monedero diu estar “desconcertat amb el que està fent Errejón”, i afegeix que, “al mateix temps que Iglesias diu unitat, unitat, unitat, se segueix insistint a desqualificar, a dividir a Podem, que és alguna cosa que ningú entén en un moment de feblesa del bipartidisme en el qual la gent espera una força política amb capacitat de frenar la deterioració de les condicions de vida”.

Després de reconéixer que sempre ha estat “més prop de Pablo Iglesias que de Errejón o Bescansa perquè Pablo té un compromís amb la veritat que li fa saber sempre amb quines coses no cal negociar”, afirma que Errejón “té més facilitat per a privar la tàctica sobre l’estratègia, i adverteix que, “per cercar als quals falten, acabes renunciant a moltes coses”.

“Voler daurar la píndola als quals falten, al PSOE, al Parlament… Per no molestar a ningú i acontentar a tots, Errejón acabarà per tirar nata a la paella. Açò és el que fa que en anàlisi estiga més a prop d’Iglesias, la qual cosa tampoc significa que no tinga una mirada diferent de la de Pablo, d’anticapitalistes o Errejón”, remarca.

Després d’advertir que les crítiques “solament serveixen per a dividir a Podem”, insisteix que, “després de llegir els documents de Errejón, tinc la sensació que no hi ha voluntat d’acord” perquè “a la mà tendida d’Iglesias la contestació és no em toque la corneta, com si fóra una caserna”.

Sobre el futur de Podem després de Vistalegre II, Monedero recorda que el secretari general de la formació habitada, Pablo Iglesias, “ja ho ha dit: si guanya els documents de Errejón, es retirarà de la Secretaria General i treballarà on siga útil”, per la qual cosa espera que “altres sectors tinguen la mateixa generositat en cas que perden”.

Últimas noticias

Contenido relacionado