sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Montesa formarà part dels municipis filmfriendly de València Turisme

La vicepresidenta del Patronat de Turisme i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, s’ha desplaçat a Montesa per a mantenir una reunió de treball amb l’alcaldessa Analia Juan i abordar nous projectes turístics conjunts. També ha participat en la trobada el director del Patronat, Evarist Caselles, i el regidor de Patrimoni, Nicolás Ballester.

Entre altres projectes de futur, es va abordar la incorporació de Montesa a la xarxa de municipis filmfriendly de València Turisme, “perquè té un potencial extraordinari per a localitzacions cinematogràfiques d’exteriors”, va assenyalar Moncho.

La visita va començar amb un recorregut pels recursos turístics i patrimonials més rellevants de Montesa, entre els quals destaca l’imponent castell, Monument Nacional icona i seu de l’Ordre de Montesa des de 1319 i que la seua sala capitular ha sigut restaurada amb ajuda de la Diputació de València.

Des del Castell, s’observa a la perfecció la Mola, una planície amb dues grans roques, el Tormo Gros i la Pedra Senyora, origen de llegendes la singularitat de les quals ha sigut descrita pels cronistes VicianaEscolano i el botànic Cavanilles.

“Uns recursos turístics tan imponents han de ser l’eix de nous productes turístics i experiencials que capten l’atenció de visitants i turistes i per a açò és fonamental treballar de manera coordinada, com fem des del Patronat de Turisme, en l’àmbit institucional i també amb agents privats”, va avançar Pilar Moncho.

La diputada va assenyalar que “el nostre objectiu és trepitjar el territori, conéixer i analitzar la situació de les comarques per a poder invertir els recursos del Patronat de Turisme de manera eficient i efectiva”.

Per la seua banda, l’alcaldessa Analía Juan va agrair la visita de la diputada “perquè en els pobles, sobretot en els més xicotets, valorem i agraïm la proximitat dels nostres representants en institucions públiques com la Diputació i la Generalitat, perquè podem mostrar a peu de terreny la nostra realitat, les nostres necessitats i treballar de manera col·laborativa. Queda molt camí per fer però junts serem capaços d’avançar més ràpidament i millor”, va assegurar.

L’alcaldessa va explicar a la diputada i al director del Patronat les accions turístiques que actualment s’estan desenvolupant a Montesa com les visites guiades al campanar, “que estan tenint un èxit inesperat”, i les també les recreacions històriques o les excursions organitzades al Castell els dissabtes, diumenges i festius.

Últimas noticias

Contenido relacionado