domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Montiel (Podem) fa una crida a “l’exercici col·lectiu de memòria”

El secretari general de Podem i síndic d’aquest grup parlamentari, Antonio Montiel, ha assistit aquest matí a la concentració convocada per CCOO-PV a les portes de la seua seu en homenatge als advocats assassinats en el despatx del carrer Atocha de Madrid, fa avui 40 anys.

Després d’aquest acte, Montiel ha recordat com “un règim que agonitzava que es resistia a desaparèixer, reprimia a tirs als qui intentaven trencar els forrellats d’una llarga i negra dictadura” i ha indicat que “aquells dies de gener dels quals ara es compleixen 40 anys, les gents d’aquest país vivíem amb el cor en un puny”.

El dirigent de Podem ha manifestat que “els qui ja participàvem en organitzacions polítiques i sindicals i en el moviment popular per a la recuperació de les llibertats democràtiques sabíem que els agents del règim no tenien objeccions a usar la violència amb tal de defensar l’estatus quo”.

Així mateix, ha advertit que “enfront d’interpretacions interessades i edulcorades de la transició, ha de fer-se un exercici col·lectiu de memòria” perquè, ha explicat, “en aquest país, recuperar la democràcia va ser una obra col·lectiva que va costar sang i molt dolor”.

Montiel ha agregat que “el millor homenatge als qui van morir pels ideals de llibertat, igualtat i justícia social és afermar les conquestes socials i fer avançar la democràcia per a fer-la més àmplia, més avançada i inclusiva” i ha garantit que “seguirem dia a dia treballant des del record dels qui es van anar per a construir un present més just i un futur d’esperança per als qui seran”.

Últimas noticias

Contenido relacionado