domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Morella Negra com la Trufa arribarà els dies 22, 23 i 24 de febrer

El festival gastro-literari de Morella compta amb taules redones, col·loquis i xarrades combinades amb degustacions de plats elaborats amb la trufa negra dels Ports

Morella Negra com la Trufa omplirà la ciutat d’activitats culturals i gastronòmiques el cap de setmana del 22 al 24 de febrer en la seua quarta edició. Aquest festival gastro-literari compta amb diferents xarrades i taules redones al voltant del gènere de novel·la negra maridara amb la degustació de plats elaborats amb el diamant negre dels Ports.

Cal recordar que Morella Negra s’emmarca dins de les XVI Jornades gastronòmiques de la Trufa Morella-Els Ports, en les quals els restaurants de la comarca ofereixen menús especials.

Aquest festival compta amb el premi literari Tuber Melanosporum, el qual guardona al millor escriptor o escriptora novell amb un llibre escrit entre setembre de l’any 2017 i agost del 2018. Així, els i les finalistes d’aquest guardó de la tercera edició del premi són: Wad-Ras de Joan Miquel Capell, ‘Talión’ de Santiago Díaz, ‘Vienen mal dadas’ de Laura Gormarra, ‘Morir no es lo que más duele’ d’Inés Plana i Lleugera Sang de Xavier Zambrano.

El Regidor de Turisme i Comissari de Morella Negra, Jorge García, ha destacat que “durant tot el cap de setmana de Morella Negra compta amb una agenda molt completa amb activitats literàries i gastronòmiques, ja que el festival està emmarcat dins de les Jornades de la Trufa”. A més, ha comentat que “la novel·la negra marida molt bé amb la trufa negra, ja que és un dels principals atractius gastronòmics de la zona”. Així, Jorge ha aprofitat per a “convidar a tots i totes a gaudir de la cultura i gastronomia a Morella des del 22 al 24 de febrer”.

Les degustacions durant el cap de setmana de Morella Negra com la Trufa seran dels restaurants la Fonda Moreno, Cardenal Ram i El Palau dels Osset.

Presentacions a Castelló i Barcelona
Morella Negra com la trufa es donarà a conéixer a la llibreria Argot de Castelló el dijous set de febrer a les 19.00 hores. També es presentarà a Barcelona a la llibreria Som Negra a les 18.45 hores el dimecres 13 de febrer. En aquestes presentacions es podrà gaudir també de la degustació de plats elaborats amb el diamant negre dels Ports.

Programació de Morella Negra com la Trufa
El festival gastro-literari Morella Negra com la Trufa s’inaugura el divendres 22 de febrer a les 20.30 hores. Al finalitzar, hi haurà una degustació de plats negres a la Llotja de l’ajuntament que durant el festival es converteix en l’espai gastro-literari Sergio Beser. A les 23.30 hores, sessió golfa de poesia a la Nevera Medieval a càrrec de Jordi Corominas.
El dissabte hi haurà activitats durant tot el dia.

D’aquesta manera, a les 12.00 hores hi ha programada una taula redona amb els escriptors i escriptores finalistes del III Tuber Melanosporum moderada per Laura González, alma mater del programa ‘Todos Somos Sospechosos’ de Radio 3. A les 18.00 hores, Taula literària Escriptors negres quilòmetre 0, novel·la negra de Castelló amb Julio César Cano, David Jiménez i González de la Cuesta, moderada per Éric Gras. A les 19.15 hores, entrega del premi Tuber Melanosporum a la millor novel·la negra d’un escriptor novell publicada entre setembre de 2017 i agost de l’any 2018.

A continuació, a les 19.30 hores, taula de diàleg Jovens assasins? amb Toni Hill i Agustín Martínez, moderada per Mariola Nos. Finalment, la jornada acaba amb degustació de plats elaborats amb trufa l’espai Sergio Beser.

El diumenge comença amb la taula, la realitat s’imposa, moderada pel periodista Josep Martí Gómez on participaran Fàtima Llambrich i Francisco Marco. A les 12.15 hores, taula de diàleg Llibres negres que vénen del sud amb Aléxis Ravelo i Benito Olmo, moderada per Laura González. Finalment hi haurà firma de llibres pels autors i degustació de pinxos negres a l’espai gastro-literari Sergio Beser.

Últimas noticias

Contenido relacionado