16:02 - lunes, 26 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Morella participa en la tercera assemblea de l’associació dels Pobles Més Bonics d’Espanya

Morella ha participat aquest cap de setmana a la tercera assemblea de l’associació dels Pobles Més Bonics d’Espanya, que s’ha celebrat a Santillana del Mar (Cantàbria). En ella, els trenta-cinc municipis que formen part d’aquesta entitat han abordat les pròximes accions promocionals i iniciatives que portarà a terme aquesta entitat.

Una de les novetats més importants és la creació d’assemblees regionals, que serviran per a tenir una organització interna més dinàmica i pràctica. Aquesta iniciativa va ser proposada de Morella i la localitat dels Ports formarà part de la zona est, junt amb els municipis d’Aragó, la Rioja, Navarra, Catalunya i Balears. Aquesta assemblea regional es constituirà a la primavera a Puertomingalvo. A més, es van constituir altres grups de treball i Morella s’encarregarà, al costat de Santillana del Mar, de la representació institucional de l’associació.

Altres acords importants de l’assemblea són la creació d’una central de reserves, que es començarà a posar en marxa amb els municipis de Castelló i Aragó, l’elaboració d’un vídeo promocional dels pobles i una guia de més de 200 pàgines amb molta informació de les localitats o es va concretar la participació i accions de l’associació a la fira de turisme FITUR. En aquesta, es presentaran totes aquestes eines, així com es donarà la benvinguda als nous pobles que passaran a formar part d’aquesta entitat.

Cal recordar que una de les accions promocionals importants que s’està duent a terme en l’actualitat és l’edició dels cupons de l’ONCE dels pobles que formen part d’aquesta associació.

El regidor de turisme de l’Ajuntament de Morella, Jorge Garcia, ha participat en l’assemblea durant aquests dos dies. L’edil assenyala que “les conclusions d’aquesta trobada són molt positives, ja que veiem que hi ha una gran voluntat de sumar esforços, d’elaborar estratègies conjuntes i de seguir treballant per promocionar l’associació i els pobles que la integrem”. A més, Garcia afegeix que “des de l’associació dels Pobles Més Bonics d’Espanya s’està fent una feina molt interessant per a la promoció dels municipis i hem de continuar apostant per aquesta via de col·laboració”.

Cal recordar que els Pobles més bonics d’Espanya pretenen promocionar els municipis amb encant de menys de 15.000 habitants i contribuir a l’organització d’activitats relacionades amb la cultura i el patrimoni. Aquesta xarxa està formada en l’actualitat per 35 municipis i continua amb la seua expansió per aglutinar més localitats. Cal afegir que per a entrar en la mateixa, la mateixa organització de l’associació examina els municipis i els sotmet a diferents peritatges per veure si es pot catalogar com un dels més bonics d’Espanya. Des de l’organització quantifiquen en només un 20% dels municipis que sol·liciten l’adhesió i es poden unir al projecte.

Els municipis que formen part d’aquesta entitat actualment són: Mojàcar, Pampaneira, Lucainena de les Torres, Vejer de la Frontera, Frigiliana, Vall-de-Roures, Albarracín, Calaceit, Puertomingalvo, Rubielos de Mora, Cantavella, Ainsa, Anento, Alquézar, Ansó, Maderuelo, Medinaceli, Ayllón, Pedraza, Urueña, Fredes, La Alberca, Mogarraz, Candelario, Valverde de los Arroyos, Alcalà del Júcar, Almagro, Santillana del Mar, Bárcena, Peníscola, Morella, Vilafamés, El Castell de Guadalest, Tejeda i Lastres.

Últimas noticias

Contenido relacionado