jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Sagunt, com a Capital Cultural Valenciana, serà una de les seus de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu 2019

En la seua 7ª edición, a més de conferències, tallers i activitats, la ciutat acollirà la cerimònia de clausura del festival.

La Mostra Internacional de Cinema Educatiu de València ha presentat la programació de la seua setena edició, on participaran 30 ajuntaments de tot el territori valencià, a més de la seu situada a Madrid. Sagunt, com a Capital Cultural Valenciana, serà una de les importants seus de la MICE 2019 i acollirà la cerimònia de clausura del festival.

“Volem que la MICE 2019 siga un pilar important del bastiment que dóna suport a un projecte educatiu i cultural de la nostra ciutat. De fet, està inclosa dins del conjunt d’activitats del projecte que desenvoluparem enguany al ser declarada Sagunt, Capital Valenciana de la Cultura 2019”, ha indicat José Manuel Tarazona, regidor de Cultura. També ha agraït “de tot cor” a Josep Arbiol, director del Festival, “que des del primer moment ha cregut a Sagunt com a ciutat del cinema educatiu. Enguany tenim l’honor, a més, de ser la ciutat que tanca el festival en la cerimònia de clausura del pròxim 23 de febrer”.

Així, es realitzaran projeccions escolars en els centres d’Educació Infantil, Primària i Secundària. De fet, alguns centres com Ausiàs March, Cronista Chabret, Victoria i Joaquin Rodrigo o Baladre han participat amb Book Trailers o pel·lícules per a concursar. No obstant això, encara està obert el termini perquè els centres educatius puguen inscriure’s en el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt.

L’11 de febrer es realitzarà, en el Centre Cívic de Port de Sagunt i amb la col·laboració de l’Associació Nautilus, una conferència i taller d’animació cinematogràfica realitzat per Thomas Kutschera, responsable de l’animació de dracs de la sèrie Joc de Trons.

I el 23 de febrer, a les 12 hores, la ciutat acollirà la cerimònia de clausura de la MICE 2019, a l’auditori de Sagunt. L’esdeveniment estarà presentat per l’assessor Xavier Villaplana i comptarà amb la col·laboració d’algunes i alguns membres dels centres de formació, innovació i recursos educatius (CEFIRE) de Sagunt. Participaran l’Escola Municipal de Teatre, Camí de Nora, el Conservatori Professional Joaquín Rodrigo de Sagunt o Locomotora Jazz Band. A més de la presència de l’actriu alemanya Hanna Schygulla (Berlin Alexanderplatz, Les amargues llàgrimes de Petra von Kant). Una llegenda viva del cinema. Així com altres destacats artistes i autoritats.

La MICE és un projecte transversal que busca unir el món educatiu i l’audiovisual, al mateix temps que permet a les xiquetes i xiquets, adolescents i joves crear els seus propis curtmetratges i poder presentar-los a concurs.

Els ajuntaments participants en esta setena edició de la MICE són: Vilafranca, Benicarló, Borriol, Castelló de la Plana, Vila-real, Aras de los Olmos, Sagunt, l’Eliana, Riba-Roja del Túria, Bonrepòs i Mirambell, Xirivella, Torrent, Benetússer, Alborache, Montserrat, Benifaió, Algemesí, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Agullent, Pedreguer, Biar, l’Alfàs del Pi, Sant Joan d’Alacant, Callosa de Segura, Guardamar del Segura, Gandia, Alacant, Estivella i València, a més de la seu situada a Madrid.

Les seccions a concurs de la Mostra són:

– Secció Animació Internacional Professional. 26 pel·lícules (3 valencianes).

– Secció Ficció Internacional Professional. 16 pel·lícules.

– Secció Universitària. 22 pel·lícules (1 valenciana).

– Secció Escolars Internacionals. 39 pel·lícules.

– Secció MICE Estatal Escolar. 90 pel·lícules (40 valencianes).

– Secció MICE València Escolar. 168 pel·lícules valencianes.

El total de cortometratges a competició és de 381, de les quals 212 són valencianes.

Últimas noticias

Contenido relacionado