domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Borriana, una ciutat que viu les Falles els 365 dies de l’any

La localitat presenta a Fitur el seu museu interactiu faller municipal

El regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, ha explicat este matí a Fitur en què consisteix el Museu Faller del municipi, que va obrir el passat mes de setembre com una aposta per fer que Borriana tinguera Falles durant els 365 dies de l’any.

“No només hi ha Falles en València. A 50 quilòmetres està Borriana, que compta amb 19 comissions falleres. Allí les Falles es poden viure amb més tranquil·litat, però amb la mateixa festa”. Així ha destacat Granel el paper que té esta tradicional i històrica festa a la localitat, que ara té el seu propi museu faller. Allí, tots aquells que vulguen apropar-se podran descobrir la història fallera de Borriana, amb monuments, indumentàries de l’època de la República i llibres fallers.

“El museu està adaptat al segle XXI i és interactiu”, ha ressaltat el regidor. Este conté pantalles tàctils, amb audiovisuals en quatre idiomes diferents -valencià, castellà, anglès i alemany- i amb visites virtuals a través de la web. A més, una de les coses més sorprenents que ofereix este museu és la possibilitat de viure la mascletà en 4D gràcies a las ulleres de realitat virtual.

Granel també ha assenyalat que “Borriana és molt més que Falles”, ja que també compta amb la festa de les Creus de Maig, declarada d’Interès Turístic Provincial i única en el territori valencià.

Últimas noticias

Contenido relacionado