viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Nules comença aquest diumenge un programa anual d’excursions saludables i familiars

La localitat de Nules comença aquest cap de setmana un programa d’excursions saludables i familiars, ‘Excursions de senderisme saludable i familiar 2016’, posat en marxa per l’Ajuntament, de mà de la Regidoria d’Esports, dirigida per María Jesús Gabaldón, i la Regidoria de Sanitat, gestionada per Antonio Romero; i amb la col•laboració de Rodeno Noulas.

La posada en marxa d’aquest programa “ha sigut una cosa que hem buscat des del començament d’aquesta legislatura, ja que buscàvem fomentar el turisme esportiu no sols en l’àmbit local, sinó implicant també a tots els interessats de la província”, en paraules de Gabaldón. “Volem fomentar tots els atractius que tenim al nostre voltant, ja que tenim molts destins amb encant per descobrir”, continua.

A més, també es busca, per part de la regidora, “formar un punt de trobada entre gent amb les mateixes aficions, ja que si fomentem l’esport en grup, aconseguirem que siga encara més amé”.

Esport saludableRuta saludable 2016 (1)

Un altre dels punts destacables d’aquest programa és la seua adaptació “a persones delicades de salut”, tal com subratlla Romero, que recorda que les persones amb algun problema de salut “trobaran en aquestes rutes la seua cita ideal per a fer esport, ja que seran caminades suaus, adaptades també a totes les edats”.

El punt de trobada d’aquestes rutes serà els exteriors del Scude Club Deportivo, on s’organitzaran els cotxes per a dirigir-se al punt inicial de la caminada. A més, durant tot aquest any hi haurà dues eixides al mes, una de nivell suau i una altra de rutes de muntanya. L’hora d’eixida serà a les 9.30 hores, i l’arribada entre les 12 i les 12.30 hores.

Els interessats poden apuntar-s’hi a les adreces electròniques [email protected] i [email protected]. L’assegurança corre a càrrec de l’Ajuntament.


Primera eixida

La primera eixida serà aquest diumenge, 10 de gener, amb eixida a les 9 hores, i finalitzarà amb el dinar sobre les 13 hores. La ruta, de nivell zero, començarà a la zona final de la platja coneguda com ‘L’esquelet’, on es deixaran els cotxes, i es reprendrà la caminada fins al començament de la platja de Borriana.

En total es faran 3,5 quilòmetres d’anada i 3,5 quilòmetres de tornada. Per a realitzar-los de la millor manera, s’aconsella que cadascú porte mig litre d’aigua, entrepà, gorra, crema solar i calçat esportiu.

Programació anual de les rutes

LA COSTA. PRIMER NIVELL (Segon diumenge de cada mes)

10 de gener. Platja de Nules-platja de Borriana (per vora mar)
14 de febrer. Vila-real, passeig botànic (riu Millars)
13 de març. Borriana, el Clot de la Mare de Déu
10 d’abril. Benicàssim (via verda)
8 de maig. Almenara (marjaleria)
12 de juny. Nules (marjaleria)
14 de setembre. Nules (Benicató)
9 d’octubre. Castell de Sagunt
13 de novembre. Mascarell (les muralles)
11 de desembre. Via verda Ojos Negros

MUNTANYA. SEGON NIVELL (Tercer diumenge de cada mes)
* Hi ha excursions per pista que no tenen un desnivell pronunciat

17 de gener. Artana, penyes Altes / *Per pista
21 de febrer. Font de Cabres
20 de març. Aín, molins d’aigua / *Per pista
17 d’abril. Fondeguilla, l’Arquet / *Per pista
15 de maig. Eslida, Fonillet
19 de juny. Aín, castell
18 de setembre. Xova, barranc Ajuez
16 d’octubre. Fondeguilla, Cantallops
20 de novembre. Eslida, cocons
18 de desembre. Eslida, font de Matilde / *Per Pista

Últimas noticias

Contenido relacionado