sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Oltra participa en el lliurament de premis de la XIII Biennal Internacional de Ceràmica de Manises

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha participat en el lliurament de premis de la XIII Biennal Internacional de Ceràmica de Manises, on ha destacat “la imatge de modernitat i de projecció internacional de la ceràmica d’aquesta terra” que ofereix aquesta trobada en el qual han participat més de 30 països.

Durant el lliurament d’aquests premis, la vicepresidenta ha assenyalat que la biennal és una mostra de com es pot conjugar “l’art i la indústria”, en un sector que l’any passat va moure 56 milions d’euros i que destaca per la seua qualitat i innovació de materials en les 300 fàbriques que té a Manises.

La vicepresidenta ha indicat que la ceràmica de Manises no és solament una indústria “potent”, es tracta d’un art “que ha sabut perdurar gràcies a un poble que ho ha mantingut viu des de la tradició i valorant allò que sap fer, sense deixar de renovar-se i de generar ocupació”.

En aquest sentit, Oltra ha destacat que es tracta d’un sector “que ha sigut i és eminentment femení, on les dones han bolcat tota la seua saviesa i creativitat, mantenint visca la identitat i elevant la ceràmica de Manises a la categoria d’art”.

En la seua intervenció, la vicepresidenta s’ha referit a Manises com “un gran exemple de ciutat valenciana”, perquè “la constància, el saber fer, el treball, la creativitat i l’art viu són una part essencial de la cultura com a poble valencià”.

L’objectiu de la Biennal Internacional de Ceràmica ha sigut des dels inicis de la seua celebració connectar millor tradició i modernitat, enllaçant el passat de la ceràmica tradicional i centenària amb el present de l’art contemporani internacional, a més de promocionar el nom de Manises com a ciutat ceramista.

La mostra d’enguany ha comptat amb la participació de 218 artistes de 30 països i més de 360 peces.

Últimas noticias

Contenido relacionado