jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Oltra (Compromís-Podem): “Serem ambaixadors de la memòria de la legislatura del saqueig que ha deixat el País Valencià com a regió pobre d’Europa “

La candidatura de Compromís-Podem És el Moment ha realitzat este matí una demostració de força i de múscul en l’acte central de campanya de les comarques del nord, celebrat a la capital de la Plana. Davant d’un aforament ple, i davant desenes de càrrecs públics de totes dues formacions, a l’Auditori de Castelló, els principals espases de la llista de confluència van enarborar la necessitat de traslladar al Congrés i el Senat la “necessitat de traslladar a Madrid el canvi iniciat el 24M en els municipis, perquè la política torni a pensar en les persones “. L’acte, presentat pel vicealcalde de Castelló, Enric Nomdedéu, i la diputada de Castelló a Moviment, Anna Peñalver, han intervingut la portaveu de Compromís, Mónica Oltra, el secretari de Podem, Antonio Montiel, el diputat de Compromís Vicent Marzà, així com la número 1 de la candidatura per la demarcació de Castelló, Marta Sorlí, la número 2, Claudia Varella; el cap de llista al Congrés per València, Joan Baldoví, i la número 2, Àngela Ballester.

La portaveu de Compromís i vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha afirmat que “el PP té la llengua més llarga que la memòria” i “pretenen que la ciutadania oblide que aquesta legislatura ha estat la pitjor en dècades i en la qual s’han aprovat les lleis més perverses de la història “. No obstant això, va afegir Oltra, “en aquests huit dies que li queden a Rajoy, hem de ser els ambaixadors de la memòria i del canvi. Tenim un exèrcit, un exèrcit guanyador, de la gent honrada, que és l’orgull de ser valencians i valencianes i hem d’anar porta a porta per fer realitat la segona part del canvi que es va iniciar el 24 de maig “. “La nostra causa és la gent honrada, la gent més vulnerable. Els que venim del poble no hem de baixar la cara davant de ningú, hem de fer memòria amb alegria, amb somriures, per omplir les urnes d’esperança, de futur, perquè canviarem la política “.

Oltra ha recordat que en aquesta mateixa legislatura, es va produir “el rescat a la banca traient els diners de la sanitat, de l’educació i de les persones en situació de dependència, i mentre amb una mà rescataven la banca, amb una altra desposseïen els serveis públics i estafaven amb les preferents, a les gents senzilles “. “Mentre Rato tocava la campana de Bankia, saquejava les nostres caixes, o donava préstecs a Cotino que no tornar. Això és el PP. Això és Rato, Rajoy, Aznar … és el mateix “.

La portaveu de Compromís ha detallat que “el PP saquejava les caixes públiques per perpetuar-se al poder, perquè el finançament il·legal d’un partit es fa per perpetuar-se, dopats dels diners dels constructors als que se’ls fan amnisties fiscals, com Bárcenas i després es repartien en sobres. I Rajoy també cobrava sobres, el problema dels sobres és que no hi cap la vergonya, només cal el diner brut furtat als ciutadans “.

“Aquesta és la legislatura de la llei d’educació pensada per als privilegiats; la dels contractes en diferit, la de l’expulsió dels nostres joves que s’han de buscar la vida en altres territoris i ara no els deixen votar, la legislatura en què hem fiat la creació d’ocupació en la Verge del Rocío … “. “Amb els 5 milions d’euros de la Gurtel s’hagués pagat als dependents del País Valencià durant un mes; amb els 23 milions d’Emarsa haguérem construït 8 escoles; amb els 3,6 de Noos, s’hagués abonat la ‘Renda garantida’ d’un mes al País Valencià “.

Oltra ha recordat que “en aquesta legislatura, el País Valencià ha tornat a ser una regió pobra. Som a la zona vermella de pobresa, per això omplirem les urnes de vermell, de morat i de taronja “.

Per la seva banda, el secretari de Podem al País Valencià, Antonio Montiel ha centrat el seu discurs en la violència de gènere i ha recordat els últims episodis de les violències masclistes. “Aquestes dones són la nostra gent. Volem fer de la lluita contra les violències masclistes una qüestió d’Estat “. Montiel ha censurat les últimes ocurrències del candidat de Ciutadans, Albert Ribera sobre el que aquest anomena “violència domèstica”. “Sembla un venedor de preferents i hauria de preocupar del seu candidat Lorenzo Diumenge, envoltat d’escàndols de corrupció en els anys vuitanta”. Segons Montiel, el partit de Ribera “està fabricat des de l’IVEX 35, perquè necessitaven un Podem de dretes”. També ha recriminat que PP i PSOE oblidessin lluitar contra la pobresa energètica perquè “tenien a 3 càrrecs en els consells d’administració de les elèctriques”.

Per tot això, Montiel ha anunciat que “hem vingut a fer història i volem que els nostres diputats de Castelló, Sorlí i Varella, omplin de somriures Congrés i inicien una nova forma de fer política. Els nostres néts estudiaran que va tenir lloc aquest moment històric per construir una societat igualitària, inclusiva i solidària “.

 

Marzà: “Han incinerat documents de CIEGSA per amagar l’escàndol

El diputat autonòmic de Compromís i conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha dit que “el 24 de maig vam anunciar la fi de la pau als corruptes. I ara estem reconstruint l’educació valenciana perquè hem passat de les retallades al canvi “. Marzà ha relatat que “estem obrint els calaixos de les conselleries i n’hi havia un del qual es desprenia una olor molt putrefacte: CIEGSA. CIEGSA ha estat un exemple de malbaratament des d’on els que venien eficàcia en la gestió, en realitat privatitzaven els beneficis i socialitzaven les pèrdues. Prometien escoles de les que no tenien ni plans; i els col·legis acabaven costant fins al doble dels diners que havia de “.

Segons Marzà, “en un dels calaixos també ens trobem la proposta de BIC de les Normes de Castelló, però a la carpeta posava: Arxivar. I això pretenien, arxivar a tot el poble valencià, però s’ha acabat “.

Malgrat tot això, i “malgrat un finançament injust, hem augmentat les beques de transport, les de menjador, les universitàries més d’un 20%, la investigació .. perquè es poden fer les coses d’una altra manera”. Per això, afirma Marzà, “el 20 de desembre podrem obrir els calaixos de Madrid, acabar amb la indignitat que ens ha portat a ser un poble pobre i seguir en peu per millorar les coses”.

 

Tertúlia amb els candidats

Per la seva banda, els números 1 i 2 al Congrés per València, Joan Baldoví i Àngela Ballester i les candidates de Castelló, Marta Sorlí i Claudia Varella, han participat en el principi de l’acte en una tertúlia per desgranar els principals eixos programàtics de Compromís- Podem. En matèria de finançament, Baldoví ha afirmat que “quan parlem de finançament parlem del que mai hem tingut. Som el 11% de la població i només rebem el 5 o el 6% dels ingressos. Necessitem recursos per tenir una educació i uns serveis socials com cal”.

Per la seva banda, Àngela Ballester ha anunciat una “reforma fiscal perquè hi hagi menys privilegis. Perquè paguin més els que més tenen i poder així finançar la dependència, els serveis socials …”.

La número 1 de la candidatura de Compromís-Podem a Castelló ha subratllat la necessitat d’infraestructures com un corredor mediterrani “i no l’estafa del tercer carril”; la necessitat d’alliberar l’AP-7; les carreteres de l’interior i “una connexió digna ferroviària als nostres municipis”.

Finalment, Claudia Varella ha destacat que “la corrupció ens costa 48.000 milions d’euros a l’any” mentre que “la meitat dels consellers de l’IVEX 35 provenen de la política”. Varella ha anunciat que “controlarem les activitats i els béns dels alts càrrecs, perquè la corrupció és la que alimenta els privilegis d’una minoria i empobreix la majoria”

Els candidats s’han compromès a reformular o derogar lleis com la Llei de Costes; acabar amb la Llei Mordassa; tombar la Reforma Laboral del PP i substituir la Lomque.

.

Últimas noticias

Contenido relacionado