domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ontinyent inicia les obres de la pista d’atletisme i apunta a les 24 hores esportives com a data inaugural

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat ja les obres de renovació de la pista d’atletisme del poliesportiu municipal, que s’espera que puguen estar finalitzades el cap de setmana de les 24 hores esportives, el mes vinent de juliol.

L’alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, acompanyat dels regidors Jaime Peris (Territori), Óscar Borrell (Esports) i Manuel Cuesta (Serveis Municipals) ha visitat l’actuació, que forma part de l’acord signat entre el consistori, la Diputació de València i la Universitat de València per a invertir 1’1 milions d’euros en infrastructures esportives i educatives de la ciutat.

Jorge Rodríguez explicava que “La millora de la pista d’atletisme era una prioritat per al govern local no solament perquè és una demanda històrica per part dels clubs esportius donada la seua antiguitat -es va construir en 1990- sinó també perquè es feia més necessari encara comptar amb aquesta infraestructura després d’ampliar l’oferta formativa del campus universitari de la ciutat amb la titulació de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport”.

La intervenció en la pista d’atletisme del poliesportiu, que ha començat amb la retirada dels equipaments antics, inclou l’aplicació del nou paviment de cautxú sintètic precedida per l’aplicació d’una resina i diverses capes de materials, per a quedar amb un espessor total de 13mm. La pista serà circular de 400 m de corda i 8 carrers d’1’22m, a més de comptar-se amb zona de competició per salts i zona de competició per llançaments. A més a més, com es contempla al plec de condicions de l’obra, l’empresa adjudicatària assumeix una sèrie de millores sense cost per al consistori, entre les que està la dotació del nou equipament esportiu de la pista. La gespa recentment retirada del camp de futbol del poliesportiu serà utilitzada per a la zona d’escalfament existent al voltant de la pista, baix l’assessorament de l’Institut de Biomecànica (IVB) de la Universitat Politècnica de València.

El regidor d’esports, Óscar Borrell, recordava que l’actuació va estar presentada als diferents clubs d’atletisme, replegant-se les seues observacions respecte a les millores a efectuar, i ara se’ls ha oferit la possibilitat d’entrenar en altres espais municipals com els camps de la Puríssima, els camps de gespa del poliesportiu o el velòdrom.

Borrell exposava que “ha de ser una pista perfecta perquè ha d’estar homologada i apta per a competicions de la RFEA. Esta actuació, sumada a altres que hem anat realitzant al poliesportiu com la remodelació dels vestidors, les millores als accessos a les pistes, els dos nous magatzems o la reforma de l’accés al pavelló suposaran un canvi enorme en les condicions i la imatge de les instal·lacions, un pas endavant que ens permetrà augmentar el potencial d’Ontinyent com a ciutat acollidora d’esdeveniments esportius de primera línia”, destacava el regidor d’esports.

Últimas noticias

Contenido relacionado