viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ontinyent vol renovar el seu cementeri

El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, i la regidora de Cementeri, Mercedes Pastor, han presentat hui el projecte que dignificarà el pati 3 del cementeri municipal d’Ontinyent. Es tracta d’una actuació que aprofitarà la dotació de 640 nous ninxols i 116 columbaris al Camp Sant per equipar aquest espai de millors equipaments i una nova imatge, de la que s’han mostrat recreacions virtuals als mitjans de comunicació.

Tant Pastor com Peris coincidien en destacar la necessitat de l’actuació, pressupostada en 340.000 euros, i que tenen un termini d’execució de 7 mesosm amb el que es preveu que estiga a punt per a la festivitat de Tots Sants d’enguany. Dels 8.446 ninxols existents només quedaven 285 lliures, i 30 dels 132 columbaris.

Mercedes Pastor manifestava que “realment va a ser una bona inversió, que a més s’apunta com a necessària, i que en conjunt tindrà un resultat final que agradarà a la ciutadania. El disseny que s’ha projectat realçarà més esta zona que serà urbanitzada i ajardinada o equipada amb banquets, entre d’altres”.

Jaime Peris donava detalls d’una intervenció a executar en aquest pati rectangular de 3112 m2, sense serveis de sanejament, que a més de dotar-se de 4 nous blocs de ninxols i un bloc linial de columbaris, passarà a comptar amb noves instal·lacions d’enllumenat i electricitat; megafonia; xarxa de pluvials; paviments; mobiliari i jardineria, substituint-se els pins per altres espècies com xipresos, llidoners, bojs i plantes de flor. L’adjudicació de la intervenció és imminent, i donarà pas a l’inici d’unes obres que tenen un termini de 7 mesos d’execució.

Jaime Peris posava de relleu que l’actuació “és triplement profitosa, perquè a més d’atendre la necessitat que tenim de ninxols, dignifiquem aquesta part del cementeri i estalviem els enormes costos que ens hauria suposat una ampliació de terrenys”, tot agraint “la predisposició i voluntat de col·laboració amb el projecte que ha mostrat en tot moment la regidora de Cementeri, a la que agraïm el seu treball”, manifestava.

Mercedes Pastor felicitava al seu torn al personal municipal “que fa un gran treball dia a dia per fer actuacions com les que hem executat de millora de teules dels pavellons, pintat de zones deteriorades, reparació de desnivells o adequació d’elements comuns. Com a regidora de cementiri estic contenta de la feina que dia a dia estem realitzant entre tots al cementiri, un treball conjunt que està tenint un resultat positiu”, concloïa.

Últimas noticias

Contenido relacionado