domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Paterna celebra el Dia Internacional del Poble Gitano al barri de La Coma

Els representants municipals han estat acompanyats per José de Lamo, director General de l’Agència valenciana d’Igualtat en la Diversitat,  Lola Fernández, directora de la Fundació Secretariado Gitano de la Comunitat Valenciana, i de Mª Jose Jiménez Rabadán,  coordinadora a Paterna de la Fundació.

Aquest dia commemora el Primer Congrés Mundial Romaní-Gitano, que tenia lloc a Londres fa quatre dècades, concretament el 8 d’abril de 1971. Un poble perseguit, sense terra en la que assentar-se, patint el “Porraimos”, holocaust perpetrat pels nazis on moriren entre 200.000 i 500.000 persones gitanes. Un genocidi ocult a ulls de les societats europees. Actualment a Espanya, els gitanos i gitanes son ciutadans de ple dret però continuen sent una minoria discriminada. A Paterna tots i totes ho sabem, ho coneixem , som un poble que conviu en molts barris amb població gitana i ací a La Coma es viu el dia a dia amb més intensitat.

“El poble gitano forma part de la cultura de Paterna, per que Paterna no s’entén sense les seues coves, sense la seua Torre, sense els seus molins, però sobretot Paterna no s’entén sense els gitanos i gitanes que l’habiten”. Per eixa qüestió, Juanma Ramón, ha declarat durant la trobada que l’àrea de Desenvolupament Humà i Politiques inclusives està desenvolupant un Pla Municipal  que es compromet en la intervenció comunitària en els barris, tenint en compte la diversitat cultural i diferents sensibilitats de la població que l’habita; i això inclou al Poble Gitano, la seua cultura, la seua identitat, respecte i inclusió a la vida econòmica, social i cultural de Paterna.

Juanma Ramón ha volgut agrair als assistents la invitació a l’acte i l’oportunitat brindada per celebrar-ho i ser partícip d’aquest acte i els ha manifestat que “ Paterna necessita de totes les entitats presents en l’acte per tal de mirar cap al futur i fer d’aquesta una ciutat més respectuosa amb totes les cultures.”

Últimas noticias

Contenido relacionado