lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Pilar Lima guanya unes renyides primàries a Podem

La candidata d'Iglesias va guanyar per 38 vots i podria posar en escac la situació de Rubén Martínez Dalmau

L’exsenadora i diputada autonòmica Pilar Lima es va erigir ahir com la nova líder de Podem en la Comunitat Valenciana per un estret marge de 38 vots de diferència (2.206 enfront de 2.168) respecte a la seua immediata competidora, Naiara Davó.

Este estret resultat a les primàries deixa un empat tècnic al Consell Ciutadà -l’òrgan de direcció de Podem- en el qual les candidatures de Davó i Lima han obtingut el mateix nombre de representants, 14. Amb un 11,35% de sufragis, el tercer aspirant, Fernando Navarro, no ha aconseguit plaça en la cúpula de la formació.

Lima, que s’ha convertit en la primera dona al capdavant del partit i forma part de la direcció estatal de Podemos, ja va obtenir el suport de Pablo Iglesias en les anteriors primàries de 2017, encara que va perdre enfront d’Antonio Estañ.

En esta ocasió, el líder de Podemos ha mantingut una posició neutral en el procés intern. Qui no va mantenir la neutralitat va ser Rubén Martínez Dalmau, vicepresident del Consell, que es va decantar per Davó. 

Encara que en Podemos asseguren que la vicepresidència de Martínez Dalmau està blindada per un pacte amb la direcció de Pablo Iglesias, la victòria de Lima supossa un nou paradigma que podria generar conflictes al grup parlamentari. 

També podria estar en perill la posició de Naiara Davó al partit, que podria ser relegada, ja que tots els membres del grup parlamentari, excepte Cristina Cabedo -que no s’ha posicionat- han acompanyat a Naiara Davó en la seua llista o han manifestat el seu suport a la portaveu. 

Per altra banda, Lima comptaria amb el suport de les dos representants d’Esquerra Unida. Encara que no es pot considerar un suport fiable, ja que, durant les negociacions del segon Botànic, Podemos va proposar in extremis a Pilar Lima en substitució de la consellera d’EU, Rosa Pérez Garijo. No obstant això, la relació d’Esqeurra Unida amb Davó es troba molt deteriorada, perdent així un aliat.

Últimas noticias

Contenido relacionado