El ple de l’Ajuntament d’Almassora ratificarà l’adhesió al pla Edificant de la Conselleria

El ple d'Almassora ratificarà l'adhesió al pla Edificant per a reivindicar tres centres, entre els quals destaca el Regina Violant.

649
wifi actualitat valenciana

El ple de l’Ajuntament d’Almassora ratificarà aquest divendres l’adhesió del consistori al pla Edificant de la Conselleria d’Educació per a reivindicar la reforma integral del col·legi Ambaixador Beltrán, la construcció del Santa Quitèria i l’ampliació de l’IES Álvaro Falomir. Al temps, la proposta que eleva l’equip de govern al debat inclou “l’exigència i necessitat” d’executar el Regina Violant.
De fet, la proposta que ha traslladat als portaveus Santiago Agustí inclou dos punts que encapçala la reivindicació d’aquest centre. D’una banda, “manifestar l’exigència i necessitat de totes les infraestructures educatives pendents en el municipi d’Almassora, així com de totes aquelles que es troben en una fase diferent i que no s’estan executant en el marc dels compromisos adquirits per una adjudicació definitiva, com és el col·legi Regina Violant”, assenyala el document.
Al marge de les tres infraestructures, que la Generalitat Valenciana reconeix com a idònies per al seu desenvolupament a través d’Edificant, la proposta que ja està en mans dels portaveus de tots els grups municipals inclou “qualsevol adequació o millora que del Consell Municipal Escolar s’articule i que puga incloure’s en el marc del Decret Llei 5/2017”. En aquesta línia, l’equip de govern entén que més enllà de la construcció es poden produir altres necessitats en el futur que el consistori traslladarà a la Conselleria d’Educació per a la seua execució.
Aquesta circumstància queda al marge dels projectes de construcció que Almassora inclourà en Edificant, tal com va traslladar el mateix Agustí i la regidora d’Educació, María José Tormo, al secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, en la reunió mantinguda la setmana passada a València.
L’Ajuntament d’Almassora entén que, “les demores arrossegades durant anys en matèria d’inversió en els centres educatius públics han multiplicat les necessitats actuals, per aquest motiu la localitat mostrara la seua adhesió al pla des del primer moment”.