lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Naiara Davó: “Nosaltres hem nascut per a governar i no per a estar només al carrer com vol la dreta”

És l'actual portaveu d'Unides Podem a les Corts Valencianes i es presenta com a coordinadora autonòmica del seu partit competint amb Pilar Lima i Fernando Navarro en la III Assemblea Ciutadana de la formació morada.

Naiara Davó creu fermament que Podem “allà on està als governs, deixa la seua empremta” i per això, ha presentat la seua candidatura com a coordinadora autonòmica de la formació a la Comunitat Valenciana. A més, l’equip que encapçala “ve del municipalisme” perquè entén la política “com un tot coordinat de baix cap a dalt i de dalt cap a baix”.

Ara, s’enfronta al projecte que encapçala Pilar Lima i a la llista que va presentar Fernando Navarro “en l’últim moment”. Actualitat Valenciana parla amb ella a menys de 48 hores pel tancament de les votacions i de la publicació dels resultats este 19 de juny.

P: Com va la recta final de les primàries?

R: La veritat és que cansada perquè seguim treballant en els projectes del Consell per tirar endavant mesures, però pel que fa a les votacions, nosaltres tenim molt bones respostes i ens estan arribant missatges dient-nos que ens donen suport. A més la primera cosa que ens hi nomenen molta gent és que el Botànic no es pot posar en perill i que els agrada molt que la candidatura porte a molta gent que està treballant en primer pla i això reconeix una candidatura de gent que treballa cada dia en els seus municipis i que els veïns coneixen.

“el més important era tindre a gent que treballara en esta terra i la majoria ve del municipalisme perquè són regidors i creiem que és la primera base per construir un projecte”

P: Creu que este factor serà clau pel recolzament de la seua candidatura en estes eleccions?

Per a nosaltres el més important era tindre a gent que treballara en esta terra i que primara esta terra i de fet la majoria ve del municipalisme perquè són regidors i creiem que la primera base per a construir un projecte era que les persones conegueren i treballaren cada dia en eixa realitat.

P: És això una de les línies que diferència també la composició del seu equip amb el de la seua companya Pilar Lima?

R: Bé, la seua candidatura té moltes companyes que fan tasques fora de la comunitat i en el seu dia a dia no estan en contacte en la realitat amb la qual nosaltres estem.

P: En canvi, a l’hora de presentar candidatures, Fernando Navarro, per exemple, també és regidor de l’àrea de Transició Ecològica a l’ajuntament de Castelló de la Plana, una de les tres capitals de província de la Comunitat, però no hi va haver acord, tot i estar en contacte amb eixa realitat. Per què?

R: En el cas de Fernando pense que la seua decisió va ser un poc impulsiva. La seua candidatura ens la vam trobar allà a la web i els projectes…. ho vam veure que no acabava de tindre un projecte ben definit

P: A veure, en estos moments quan algú encara li pregunta per les línies que defensa la seua candidatura i fa referència a eixa posició de formar part del govern autonòmic que alguns l’han qualificada de massa “autocomplaent” o “conformista“, com ho explica?

R:Malauradament ahí és on ens vol la dreta, fora dels governs, als carrers amb la pancarta, com ens han dit en algunes ocasions. Podem va néixer per a governar i ens estem adonant que quan arribem a un govern, que no li quede cap dubte a ningú, fem polítiques valentes!, i això s’està notant!

“ahí és on ens vol la dreta, fora dels governs, als carrers amb la pancarta. (…) Podem va néixer per a governar i ens estem adonant que quan arribem a un govern, fem polítiques valentes!”

P: Parlem d‘unitat i de partit, els processos electorals dins d’un partit de vegades són molt crus. Quines sorpreses negatives s’ha endut estos dies?

R: Sí que és cert que hi ha vegades que els debats passionals que comencen bé, poden acabar fora de to, i en general sempre poden haver-hi moments més concrets, però el que és important és veure si hi havia punts en comú.

Encara que he de dir que últimament sí que hi ha hagut alguns comentaris en xarxes, en tuiter que crec que han estat un poc “pujaets de to” i que no beneficien a ningú ni al partit. De fet, he vist algunes crítiques respecte a la nostra tasca en el Botànic que sí que m’han entristit perquè no podem caure en la dicotomia entre govern i carrer.

“he vist algunes crítiques respecte a la nostra tasca en el Botànic que sí que m’han entristit perquè no podem caure en la dicotomia entre govern i carrer”

P: Abans parlava vosté d’estar dins del govern, però fins a quin punt o quin límit té això a l’hora de ser fidels a les seues conviccions?

R: Bé, eixe és l’argument que tenen alguns en la nostra contra. Quan nosaltres entrem en el govern canvien les mesures! En el Botànic tenim un exemple molt bo: en habitatge, hem sigut la conselleria que hem tingut un major augment pressupostari. Durant la pandèmia, vam ser de la primera autonomia que va suspendre el pagament del lloguer als parcs públics i ara fa dos setmanes vam treure el decret històric contra els “fons buitres”. El Decret de tanteig i retracte, per a poder adquirir els habitatges que vénen de desnonaments, perquè el dret preferencial el tindran els ajuntaments.

Estem posant el nostre segell en les polítiques que es fan allò on estem. Mesures sobre les mesures de prevenció de masclista, sobretot també durant el confinament. No hem de caure en eixe largument enganyós. Ho hem demostrat en fets!

“tenim clar que el que necessitem és unir militància, ajuntaments, corts i govern i anar tots a una”

P: Vosté parla de coordinació entre tots els nivells de govern i el projecte de Pilar Lima, vosté afirma que parla de separació. En el cas que guanye la candidatura de la seua companya, com creu que canviaran les coses, en especial pel que fa a la postura dins del govern del Botànic?

R: Jo crec que el projecte de Pilar presenta una segmentació. Nosaltres tenim clar que el que necessitem és unir militància, ajuntament, corts i govern i anar tots a una. No sé com canviarien les coses si ix elegit el seu projecte.

P: Però està clar que sí que podria suposar canvis?

R: Canvis, sí que pot suposar canvis aixe voler anar cap a un partit més compartimentat. El que sí que s’ha de fer és reforçar l’acció de govern i a través d’eixa unió, és com nosaltres creem que s’ha de treballar, de baix cap a dalt i de dalt cap avall!

“Jo tinc clar que per a guanyar el país necessitem guanyar els ajuntaments (…) Som un partit molt jove però sobretot a l’àmbit municipal i necessitem incrementar la nostra coordinació perquè influïsca”

P: Però eixa línia coordinada a tots els àmbits, al terreny municipal i amb els distints pactes no sempre es dóna i de vegades hi ha postures discrepants sobretot pel que fa als socis de govern en alguns municipis…

R: Som un partit molt jove però sobretot a l‘àmbit municipal i necessitem incrementar la nostra coordinació perquè influïsca. Els pactes que es donen a nivell local és cert que de vegades es fan en contacte amb eixes realitats però el que cal és arrelar el nostre pacte al territori. Jo tinc clar que per a guanyar el país necessitem guanyar els ajuntaments. Cal consolidar eixa xarxa de treball territorial

P: Si el dia 19, la seua candidatura no és la més votada, quin seria un resultat acceptable o almenys que es pogués considerar satisfactori pel seu equip?

R: Una victòria bona és no tant dels números sinó de la voluntat de poder treballar de forma conjunta, Tots estarem dins del consell valencià i la victòria real és la capacitat de poder treballar l’endemà dels resultats de forma conjunta.

Últimas noticias

Contenido relacionado