martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Podem convoca una reunió amb PSPV i Compromís per a conéixer les mesures davant la financiació durant les campanyes del 2007

A partir d’esta reunió amb les dos forces del Consell de la Generalitat Valenciana, Podem reclamarà les responsabilitats polítiques pertinents

Podem ha demanat als seus socis del Pacte del Botànic, PSPV i Compromís, una reunió per a la setmana vinent per a saber què és el que ha ocorregut i què mesures es van a dur a terme respecte a la presumpta financiació il·legal del PSPV i Bloc en les campanyes electorals de l’any 2007 que segueix en procés d’investigació. A partir d’esta reunió amb les dos forces del Consell de la Generalitat Valenciana, Podem reclamarà les responsabilitats polítiques pertinents.

Així ho ha comunicat en roda de premsa el secretari general de la formació morada en la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, acompanyat per la secretària de Societat Civil de Podem, Pilar Lima. “Es tracta d’una noticia greu que ens preocupa i les conseqüències que prendrem nosaltres tindran a veure amb què ha ocorregut i quines mesures prenguen els partits implicats”, ha explicat Estañ. A més, ha dit que “encara és prompte per a valorar el tipus de mesures i per això hem demanat la reunió”.

Estañ ha reflectit els dubtes que tenen respecte a este assumpte. “Encara no sabem què van a fer per a aclarar esta qüestió ni sabem qui va a dimitir en cas que es confirme que algú haja tingut alguna cosa a veure amb estes pràctiques il·legals”. “En les seues manifestacions, tant PSPV com Compromís sí han sigut contundents però, no obstant, encara no sabem què van a fer exactament per explicar-ho ni quines mesures prendran”. “Es tracta d’un treball intern que volem conéixer de primera mà i volem saber si estes manifestacions tenen algún efecte en mesures concretes”, ha conclós.

“No dubtem que tant PSPV com Compromís posaran tot el seu treball per garantitzar que les responsabilitats estan clares i que els fets estan clars”. “Si no fora així, ja entraríem en un altre escenari en el qual hauríem de prendre mesures perquè el que ens interessa és que el que l’haja fet la pague” ha exposat Estañ amb contundència. Pilar Lima també s’ha referit en estos termes: “tolerància cero danvant estos fets”. “Si es comprova que és cert hi haurà conseqüències”, ha confirmat. “No podem oblidar que la gent de la Comunitat Valenciana va depositar la seua confiança en PSPV i Compromís i s’ha de tornar eixa confiança”.

Davant la insistència per conéixer més informació sobre les futures decisions de Podem, Estañ ha assenyalat que “el fonamental és que esta situació s’aclare l’abans possible, s’aclare el que ha ocorregut i s’aclaren responsabilitats polítiques”. “Hem de trobar la forma de solucionar-ho però el que més ens interessa és que es prenguen mesures i nosaltres anem a posar totes les facilitats”, ha assegurat. D’esta manera, ha apuntat, “podrem estar a l’altura de les expectatives del valencians i valencianes per a poder seguir avançant en el que hauria de ser la bandera d’este Govern: augmentar els drets dels valencians i valencianes”.

“Després de vint anys de Govern del Partit Popular, els ciutadans i ciutadanes van votar per un canvi en 2015 per a augmentar drets i lluitar contra la corrupció”. Per tant, ha expressat el secretari de Podem, “pensem que els que hem protagonitzat este canvi hem de ser els primers en donar exemple”.

Estañ ha afegit que, en principi, es mostren a favor de la proposta que ha fet Ciutadans sobre realitzar una comissió d’investigació en les Corts per a intentar esclarir totes estes qüestions.

Últimas noticias

Contenido relacionado