05:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Estañ podria retirar a Martinez Dalmau, fundador de CEPS

Una de les primeres conseqüències que tindrà la proclamació d’Antonio Estañ com a líder de Podem és la desvinculació amb Dalmau. Després de més de mig any amb l’elecció dels membres del Consell Jurídic Consultiu bloquejada, la formació morada s’havia resistit a retirar el nom del seu candidat. Hui serà quan se celebre la primera reunió per afrontar la constitució del Consell Ciutadà Valencià, on es debatran els assumptes més urgents en l’agenda morada.

Martínez Dalmau (Teulada, 1970) va ser diputat per Alacant del partit de Pablo Iglesias en la curta legislatura que va seguir a les eleccions del 20 de desembre de 2015. En les eleccions del 26J també va figurar en la llista de la coalició Compromís-Podem, però en llocs més retardats.

Dalmau és llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques i Doctor en Dret. És professor titular de Dret Constitucional en la Universitat de València. Ha sigut membre actiu d’organitzacions de drets humans com Amnistia Internacional i ha treballat com a consultor en diversos països llatinoamericans. Martínez Dalmau ha sigut membre de la Fundació CEPS.

Després de les eleccions autonòmiques de 2015, va ser triat com a suplent per a ser senador de Podem per la Comunitat Valenciana, escó que va guanyar per estret marge Pilar Lima.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado